Početna Kultura Dan muzike – VROOOM i Džez kvartet Petra Gojkovića u Parizu

Dan muzike – VROOOM i Džez kvartet Petra Gojkovića u Parizu

Kulturni centar Srbije će obeležiti Dan muzike 21. juna od 19:30 sa dva muzička performansa.

Obeležavanje Dana muzike će početi sa koncertom džez kvarteta Petra Gojkovića u sastavu: Petar Gojković (klarinet i saksofon), Jaško Romić i Blagoje Pekmezović (harmonika), Zoran Milenković (violina), Slaviša Pavlović – Stenly (bas), Borislav Knežević (gitara).

Dan muzike će se nastaviti koncertom muzičke grupe VROOOM iz Beograda nastala 1997. kao muzički deo pozorišne trupe Torpedo.

Od 1999. do 2011. VROOOM objavljuje pet albuma. Singlovi sa ovih izdanja našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji, a grupa je održala nekoliko stotina nastupa u Evropi svirajući u različitim koncertnim prostorima – od andergraund klubova do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala.

Članovi grupe VROOOM komponovali su muziku za preko 60 pozorišnih predstava, svirajući u nekima od njih uživo, kao i za brojne performanse, evente, izložbe, dokumentarne i igrane filmove.

Dobitnici su brojnih priznanja (Sterijina nagrada za najbolju originalnu scensku muziku 2013. godine, nagrada Davorin Popović za najbolji vokal na albumu, nagrada Izvođač godine TV Metropolis 2006. itd.)

Od 2014. do 2020. godine svoju muziku izvode kao deo predstava Dogvil i Jami distrikt, koje su odigrane preko 160 puta u 13 država osvojivši preko 36 festivalskih nagrada.