Početna Informacije Vlasta Jeftić dobitnik nagrade Australijskog instituta arhitekata za Australijsku Prestoničku Teritoriju

Vlasta Jeftić dobitnik nagrade Australijskog instituta arhitekata za Australijsku Prestoničku Teritoriju

Vlasta Jeftić je jedna od dobitnika ovogodišnjih nagrada Australijskog instituta arhitekata za Australijsku Prestoničku Teritoriju, za 2023. godinu. Ona je bila gost ambasadora Republike Srbije u Kanberi, Radeta Stefanovića. Čestitajući joj na uspehu, ambasador Stefanović je istakao da je Republika Srbija ponosna na pripadnike srpske zajednice u Australiji, koji su afirmisani i priznati stručnjaci u svojim profesijama. Ocenio je i da mladi i uspešni ljudi, pripadnici srpske zajednice u Australiji, na ovaj način značajno doprinose i ugledu svoje otadžbine, prenela je Ambasada Republike Srbije.

„Vlasta Jeftić je dobitnica ovogodišnje nagrade za „arhitektu u zamahu”, pokazavši integritet i inicijativu i doprinoseći arhitektonskoj struci u praksi, izvrsnosti u dizajnu, obrazovanju i uključivanju šire zajednice. Ona je i u dosadašnjoj karijeri vodila značajne projekte, što je rezultiralo brojnim nagradama za arhitekturu. Vlastina posvećenost zajednici i ljudima najbolje se vidi kroz njen volonterski rad za Arhitekte bez granica u Sijera Leoneu, Inženjere bez granica u Istočnom Timoru i za Ujedinjene nacije u Južnom Sudanu. Pored njenih dostignuća u inostranstvu, Vlastini napori su evidentni i na lokalnom nivou, kao člana brojnih strukovnih tela”, prenela je Ambasada Srbije u Kanberi.

Foto: Ambasada Srbije u Kanberi