Početna Najave Dani Srbije i srpske kulture u Parizu

Dani Srbije i srpske kulture u Parizu

U okviru Dana Srbije u srpske kulture u Parizu večeras 19. jun će se u Kulturnom centru Srbije sa početkom u 19. časova održati književno veče Nisvete Gragovac Šabić, književnice iz Nemačke. Nisveta Gragovac Šapić je pesnikinja sa objavljenim zbirkama poezije Tragovi i Ljubav je grijeh. Zastupljena je u almanasima udruženja Sedmice iz Frankfurta, zbirci duhovne poezije Poj duše kao i u antologiji 39 godina za razmišljanje na nemačkom jeziku. Nagrađivana je 2002. 2006 i 2008. godine. Živi i radi u Ofenbahu u Nemačkoj.

U sredu 21. juna je Dan muzike u Parizu, gde će džez kvartet Petra Gojkovića izvesti koncert ispred Kulturnog centra Srbije.

22.23. i 24. juna je festival mladog stvaralaštva a 24. juna u sali opštine Bondi od 18-20 časova je finalna revija festivala mladih (uz nastup ansambala, soliste, književnika, grupa kao i umetničkih društava iz Pariz -KUD Biseri i Mladost) a od 20 časova koncert tradicionalne i vlaške muzike, nastup grupe Svilen konac i specijalne gošće Izvorinke Milošević. Festival mladi Nikad nije kasno održaće se u Esplandae Claude Fuzier 93140 Bondy.

Organizator ove manifestacije je Savez Srba Francuske, Udruženje Singi art, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i sportski klub Bodni.