Početna Događanja Vidovdansko druženje učenika Srpske škole u Švajcarskoj nastavnica Mitrović i Bojičić

Vidovdansko druženje učenika Srpske škole u Švajcarskoj nastavnica Mitrović i Bojičić

Tradicionalno okupljanje roditelja i učenika Dopunske nastave na srpskom jeziku iz centralne Švajcarske, povodom Vidovdana, organizovano je i ove godine za učenike nastavnica Jelene Mitrović i Ane Bojičić, na kome su podeljene knjižice, svedočanstva i pokloni za osmake.

„Organizaciju proslave preuzeli su roditelji iz kantona Uri čija deca nastavu pohađaju kod učiteljice Jelene Mitrović u Aldorfu. Domaćini su u prelepom prirodnom okruženju ugostili roditelje i učenike učiteljice Ane Bojičić, koji nastavu pohađaju u kantonima Cug, Lucern, Švic i Obvalden”, istakla je nastavnica Ana Bojičić.


Foto: arhiva A. Bojičić / J. Mitrović

Učenici su zajedno pevali himnu „Bože pravde”, zatim pesme „Jedna zemlja, jedan tim”, „Pećka kandila” i „ Tamo daleko”. „Domaćini su recitovali pesme, zatim su deca iz Udruženja roditelja, Lidija Zdravković (frula) i Magdalena Knežević (flauta) izvele i oduševile okupljene pesmama Tamo daleko i Bože pravde. Na harmonici je Marko izveo Moravac”.

Učiteljice Jelena Mitrović i Ana Bojičić su potom svojim učenicima podelile knjižice, svedočanstva i poklone za osmake. „Program se priveo kraju, ali druženje okupljenih roditelja i učenika nastavljeno je još dugo. Gosti su mogli da se posluže raznim specijalitetima sa roštilja, pićem i slatkišima, koje su besplatno organizovali predsednik Slaviša Stanojević sa savetom roditelja, a uključili su se svi ostali roditelji.

Uz pesmu i igru ovo druženje svima će ostati u lepom sećanju. Ovo je bila još jedna od prilika da se deca i roditelji upoznaju, druže i sklope nova prijateljstva”, dodala je nastavnica Ana Bojičić.