Početna Vesti Zastava Dana Nikole Tesle vijori se ispred opštine grada Nijagara Fols

Zastava Dana Nikole Tesle vijori se ispred opštine grada Nijagara Fols

Organizatori Dana Nikole Tesle na Nijagari su danas (6. jula 2023.) zajedno sa gradonačelnikom Nijagare, Džimom Diodatijem, podigli zastavu Dana Nikole Tesle. „Ceremoniju su uveličali učenici naše srpske škole Nikola Tesla, kao i zvaničnici grada Nijagare. Ovo je oficijalna najava 14. Dana Nikole Tesle, odnosno prvog internacionalnog festivala u Kanadi posvećenom našem geniju Nikoli Tesli, koji će se održati u nedelju, 9. jula u Parku Kraljice Viktorije u Nijagara Folsu, od 18 do 23 h. Budite naši dragi gosti!”, poručio je direktor Srpske škole i osnivač Srpske škole Nikola Tesla na Nijagari Borislav Bora Živković.

„Ovaj festival slavi život i nasleđe jednog od najznačajnijih pronalazača u istoriji, Nikole Tesle, i oduševljeni smo što je baš Srpska škola Nikola Tesla dobila tu priliku da bude glavni organizator proslave rođendana i Dana Nikole Tesle na nivou cele provincije Ontario”, dodao je Živković.  U čast Festivala Dana Nikole Tesle 9. jula i na rođendan Nikole Tesle 10. jula Nijagarini vodopadi će biti, uz spektakularni vatromet obasjani u bojama srpske trobojke dva dana za redom u periodu od 22:00 – 22:15 časova. „Učinjen je poseban izuzetak državi Srbiji u čast Nikole Tesle, jer svaka nacija ima pravo da traži osvetljavanje vodopada u boje svoje zastave samo jednom godišnje. To je još jedan od razloga da se svi okupimo 9. jula na Festivalu Nikole Tesle pored Nijagarinih vodopada i da u sklopu programa od 22 časa, uz zvuke trube i Tesline omiljene pesme „Tamo daleko”, uživamo u spektakularnom vatrometu i pogledu na Nijagarine vodopade u bojama srpske trobojke. Dobro nam došli!”, dodao je Bora Živković.

Dan Nikole Tesle obogatiće bogat kulturni program.

Podsećanja radi Nijagarini vodopadi su na Sretenje, 15. februara, na Dan državnosti Srbije već godinama osvetljeni u boje zastave Srbije, te je velika zahvalnost gradu Nijagari što je i ovoga puta dozvolila da još dana u godini vodopadi budu osvetljeni u bojama srpske zastave.