Početna Najave Na Međunarodnom festivalu Dana Nikole Tesle na Nijagarinim vodopadima nastupa i bend...

Na Međunarodnom festivalu Dana Nikole Tesle na Nijagarinim vodopadima nastupa i bend „Srdačni udar” i promoviše se knjiga „Čarobni jedrenak”

Podsećamo da se će Međunarodni festival Dan Nikole Tesle, održati 9. jula 2023. u Viktorija parku na Nijagarinim vodopadima, od 18 do 23 časa, uz veliki vatromet u 22 časa i vodopade koji će u to vreme biti u bojama srpske trobojke.

„Ovaj festival slavi život i nasleđe jednog od najznačajnijih pronalazača u istoriji, Nikole Tesle, i oduševljeni smo što je baš Srpska škola Nikola Tesla dobila tu priliku da bude glavni organizator proslave rođendana i Dana Nikole Tesle na nivou cele provincije Ontario”, istakao je Borislav Bora Živković direktor i osnivač Srpske škole Nikola Tesla na Nijagari.  

On je dodao da će bend „Srdačni udar” pored himne Dan Nikole Tesle, na ovoj manifestaciji predstaviti se i pesmom koja je posvećena Novaku Đokoviću. „Nije slučajno da su ova dva srpska genija podjednako inspirisala muzičke stvaraoce koji su vrlo interesantno, u rokenrol maniru, tematizovali uspehe dvojice naših izuzetnih ljudi, koji po mnogo čemu liče jedan na drugoga”, dodao je Borislav Bora Živković.

Glavni motiv pesme „Trofej od papira” vraća nas daleko u Novakovo detinjstvo, kada je kao dečak pravio trofeje od papira maštajući da je najbolji teniser na svetu. Pesma naglašava snagu njegovih snova i istrajnost ka ostvarenju istih. Na putu koji nije bio nimalo lak, Novak nikada nije zaboravio odakle je krenuo, noseći duboko u srcu Srbiju i svoj narod, vrlo često vođen mislima i idejama velikog Nikole Tesle.
Takođe na ovoj manifestaciji biće predstavljena i dečja knjiga o Tesli „Čarobni jedrenjak”, srpske književnice Maje Cvetković Sotirov. „Pored videa u kome će nam se obratiti autorka, imaćete priliku da svoj primerak kupite i na samom festivalu. „Čarobni jedrenjak” je uzbudljiva avantura kroz vreme koja prati i bajkovito tematizuje sve značajne trenutke naučnikovog životnog puta, ostavljajući za sobom mnogobrojne pouke i pitanja koja su aktuelna i danas”, dodali su organizatori.