Početna Događanja Članovi Srpskog kulturnog centra Sindelfingen ponovo oduševili na gradskom festivalu

Članovi Srpskog kulturnog centra Sindelfingen ponovo oduševili na gradskom festivalu

Članovi Srpskog kulturnog centra Sindelfingen iz istoimenog grada nadomak Štutgarta već decenijama učestvuju na skoro svima manifestacijama ovoga grada. Jedan od najvećih i najomiljenih festivala je trodnevni Letnji ulični festival, koji je održan proteklog vikenda.
Među predstavnicima mnogih inostranih i domaćih udruženja ovoga grada članovi SKC su takođe imali svoj štand na kome su se prodavali hrana i piće. Miris roštilja je mamio prisutne a hladna pića su dobro došla da utoli žeđ, posebno kada se pevalo i igralo. Ispred štanda Srbi članovi SK Centra su napravili dodatnu muzičku veselu atmosferu. „Uspeli smo i ovaj put da oborimo sve rekorde od prošle godine. Naravno to je sve samo moguće zahvaljujući našim divnim članovima i našim omladincima koji su tri dana dali sve od sebe da se festival odradi veselo i da nam svi posetioci ostanu puni utisaka na štandu Srpskog centra Sindelfingen. Ugostili smo gradonačelnika Sindelfingena Bernda Feringera kao i našeg generalnog konzula Dragana Dimitrijevića sa svojim timom. Svi su bili su oduševljeni našim društvom, druženjem i gostoprimstvom. Za dobru muziku je kao i prethodne godine bio zadužen naš dragi Zexy band iz Ofenbaha. Željko, Emir i Kristina su bili fenomenalni. Sa svih strana je narod dolazio da ih čuje. Kod je bilo kao da je disko na otvorenom / Open Air Disco”, naglasio je, za portal Rasejenje.info Zajo Domuz, predsednik Srpskog kulturnog centra Sindelfingen.


Foto: SKC Sindelfingen

Toplim rečima se zahvalio prijateljima članovima Srpskog centra iz Štutgarta, koji su im i ove godine pomogli. „Oni su bili zaduženi za hranu a mi za piće. Hvala na predivnom druženju. Zajedno smo jači!” rekao je predsednik Domuz i posebno se zahvalio svim igračim SKC Sindelfingen. „Svi naši folkloraši počev od najmanjeg bambini ansambla, pa preko dečijeg, prvog izvođačkog ansambla i veterana na bini su bili odlični. Kako bi Srbi rekli oduvali su i oduševili građane Sindelfingena. Toliko radosti i aplauza drugi nisu dobili. Hvala dragi članovi”, dodao je predsednik SKC Zajo Domuz.

Da su članovi Srpskog kulturnog centra Sindelfingen omiljeni u gradu, govori i činjenica da je na jednom ovakvoj manifestaciji Milica Rajković, obučena u srpsku narodnu nošnju bila zaštitno lice festivala.