Početna Škola Nastavu na srpskom jeziku pohađa 8000 dece – pristižu novi nastavnici

Nastavu na srpskom jeziku pohađa 8000 dece – pristižu novi nastavnici

Ivica Dačić, prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije obratio se danas nastavnicima koji se upućuju na rad u škole na srpskom jeziku u inostranstvu, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.

U svom obraćanju ministar je naveo da se nastava na srpskom jeziku danas se sprovodi u 19 zemalja, svuda gde žive i rade naši ljudi – od Nemačke i Austrije pa do Australije i Južnoafričke Republike. I što je još važnije, nastavu na svom maternjem jeziku pohađa 8.000 dece.

„Očuvanje, jačanje i ostvarivanja veza dijaspore i Srba u regionu sa matičnom državom jedan je od strateških ciljeva Republike Srbije, zasnovan na odredbama Ustava naše zemlje” rekao je ministar. On je takođe naglasio i da je siguran da će nastavnici svojim profesionalnim radom doprineti razvoju svesti o nacionalnom i kulturnom identitetu i osećanja pripadnosti Republici Srbiji, negovanju srpskog jezika, tradicije i kulture srpskog naroda i jačanju trajnih veza sa otadžbinom.

Foto: Sprska škola u Francuskoj – đaci u Kurbevou su za kraj školske godine dobili tortu kao slatku nagradu za svoj rad i trud