Početna Kultura Film „Munje: opet” će se prikazivati u septembru u bioskopima Australije

Film „Munje: opet” će se prikazivati u septembru u bioskopima Australije

Srpski film „Munje: Opet!” biće prikazivan od 3. do 9. avgusta ove godine u odabranim HOYTS bioskopima u Australiji. Film će moći da se pogleda u Melburnu, Sidneju, Brizbejnu, Adelejdu, Kanberi i Pertu. HOYTS je jedan od najvećih bioskopskih lanaca u Australiji sa više od pedeset bioskopa širom zemlje, što ovom događaju daje poseban značaj, istakli su predstavnici srpske ambasade u Australije.

Munje: Opet! predstavljaju prvi srpski film koji je ušao u zvaničnu bioskopsku distribuciju u Australiji. Ovo je izuzetan uspeh srpske kinematografije i značajan korak ka globalnoj prezentaciji srpske kulture i filmske industrije. Distribuciju u Australiji omogućila je kompanija Adria Film, koja je zadužena za internacionalnu distribuciju filma”, dodato je u saopštenju Ambasade Srbije u Australiji.

Nastavak kultnog filma „Munje!” je u bioskope stigao 30. marta, i od tada je ostvario šestocifrenu gledanost. Radivoje Raša Andrić je i ovog puta režirao po scenariju Srđana Anđelića. Direktor fotografije je Dušan Joksimović, kostimografkinja Jelena Stefanović, a scenografkinja Nevena Mijušković. Produkciju filma potpisuju Milko Josifov, Srđan Anđelić, i Peđa Ljubojević kao koproducent, dok je izvršna producentkinja Biljana Anđelić. Direktorka filma je Nataša Višić.

U filmu, osim dobro poznatih lica Sergeja Trifunovića, Borisa Milivojevića, Nikole Đurička, Maje Mandžuke, Milice Vujović, glume i Seka Sabljić, Ivana Zečević, Marko Pavlović, Stojša Oljačić, Miona Marković, Dragan Marinković Maca, Vladimir Kovačević i mnogi drugi.

Ulaznice za projekcije su puštene u prodaju na blagajnama bioskopa, kao i onlajn na zvaničnom sajtu bioskopskog lanca HOYTS: https://www.hoyts.com.au/movies/munje-opet-serbian-eng-sub