Početna Informacije HO Svi za Kosmet pomogao Pećku mitropoliju

HO Svi za Kosmet pomogao Pećku mitropoliju

Predstavnici humanitarne organizacije Svi za Kosmet pomogli su Pećku mitropoliju i kompletno opremili nedavno renovirani konak. Oni su kupili ormare, krevete, dušeke, jastuke, pokrivače i kompletnu posteljinu u vrednosti od 238.000 dinara. „Ako izuzmemo sveštenika i monahinje, grad Peć odavno više nema srpskog stanovništva. U svemu tome, u centru grada okružena zgradama ponosno i hrabro odoleva Crkva Svetog Jovana, poznatija kao Pećka mitropolija.

Sveštenici, koji su prethodnih godina vodili crkvu, organizovali su uređenje jednog malog objekta, kako bi postao konak za goste,  a ponajviše za one koji žele da posete svoju rodnu grudu iz koje su morali otići u junu 1999.godine.

I mi smo u prošlosti mnogo puta imali prilike da posetimo ovu svetinju, kojoj su zaista potrebni pažnja i podrška. Danas crkvu vodi starešina otac Dragan, sa kojim se uvek rado srećemo i posećujemo svetinje u pećkom kraju. Nedavno smo na njegovu molbu pomogli kompletno opremanje tek renoviranog konaka”, istakli su predstavnici HO Svi za Kosmet.

Foto: HO Svi za Kosmet


Oni su pozvali sve koji mogu i žele da budu deo borbe za opstanak našeg naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji, da svoju donaciju uplatite na neki od sledećih načina:

– Humanitarna organizacija Svi za Kosmet, dinarski račun 105-0000002936498-75

– Pejpal: szk.dijaspora@gmail.com

– Humanitarni SMS na 4030(cena poruke je 100 dinara)

-Uplate na devizni račun iz dijaspore ( EU i Nemačka bez provizije)

Svi za Kosmet e.V.

Harpener Hellweg 453, 44388 Dortmund

IBAN: DE83 4405 0199 0111 118825

Ime Banke : Sparkasse Dortmund

Adresa Banke : Freistuhl 2, 44137 Dortmund

Swift/Bic : DORTDE33XXX

Verwendungszweck: Spende