Početna Vesti Mario R. poreklom iz Srbije preminuo nakon saslušanja u Austriji

Mario R. poreklom iz Srbije preminuo nakon saslušanja u Austriji

Mario R. (32), poreklom iz Srbije preminuo je nakon privođenja i saslušanja u policijskoj stanici u Medlingu, u Austriji, preneo je portal Dunav.at, pozivajući se na izvore austrijiskih medija. Porodica traži odgovore šta je pravi uzrok smrti. Otac troje dece (5, 10, 14) priveden je na saslušanje zbog sumnje prevaru i falsifikovanje. Nakon što su mu uzeti otisci prstiju, on je samo pao. Odmah je na lice mesta došao i doktor hitne pomoći, ali ovom mladom čoveku nije bilo spasa, jer je smrt bila momentalna. Porodica kaže da nisu dobili nikakve informacije o tome šta se zaista tog dana desilo u policijskoj stanici, preneo je portal Dunav.at

Blizak rođak Duško M. (44) je u ime porodice zatražio je da se razjasne okolnosti njegove smrti: „Istina, Mario je pre nekog vremena pao na šipku, tada je zadobio povredu, verovatno naprsnuće pluća, jedno vreme je iskašljavao krv i žalio se na bolove. Ali, mi ne znamo da li je nešto što se desilo u stanici moglo da pogorša njegovo stanje. Njegova supruga još uvek nije dobila nikakve konkretne informacije o tome šta se dešavalo tokom i nakon saslušanja”, ispričao je Duško M. za austrijske medije.

Uprava državne policije Donje Austrije potvrdila je da došlo do smrtnog ishoda u policijskoj stanici u Medlingu. Istragu u ovom slučaju sprovešće policija druge savezne pokrajine: „Angažman policijskih službenika iz druge pokrajine je uobičajen postupak u ovakvim slučajevima”, objasnio je portparol Raimund Švajgerlener.  „Obdukcija još uvek nije bila, ali bi trebala da bude naložena. Porodica takođe razmišlja i o privatnoj istrazi. Inače, Mario R., je imao prijavljeno boravište u Badenu, a živio u bečkom okrugu Favoriten. Kako njegov rođak kaže, sledećeg petka bi napunio 33 godine”, preneo je portal Dunav at, uz rečenicu koji je dao rođak Duško M. da porodica želi samo da zna od čega je tačno stradao Mario.