Početna Moja Priča Strahinja Trivković osvojio bronzanu medalju na Svetskoj geografskoj olimpijadi

Strahinja Trivković osvojio bronzanu medalju na Svetskoj geografskoj olimpijadi

Strahinja Trivković, od danas učenik trećeg razreda Treće beogradske gimnazije, nedavno je ostvario izvanredan uspeh osvajanjem bronzane medalje na Svetskoj geografskoj olimpijadi. U konkurenciji od oko 200 najboljih geografa na svetu Strahinja je zauzeo treće mesto. Svetska geografska olimpijada održana je u Indoneziji sredinom avgusta.

„U prethodne dve godine, sam konstantno bio na vrhu države time što sam osvajao prve pozicije na školskom, opštinskom, regionalnom i republičkom nivou Nacionalne geografske olimpijade. Takođe, prošle godine sam osvojio i 2. mesto individualno i timski na Evropskoj geografskoj olimpijadi i ostvario sjajan rezultat i na prošlogodišnjoj Svetskoj geografskoj olimpijadi” rekao je mladi Strahinja, pojasnivši da je samo takmičenje koncipirano drugačije od ostalih. „Bilo je potrebno gradivo iz svih razreda osnovne i srednje škole (jer se svi razredi srednje škole takmiče zajedno – nije u formatu da se svaki razred takmiči pojedinačno), kao i znanje i veštine i iz drugih nauka poput biologije, istorije, fizike, hemije, matematike, prostornog planiranja, ekonomije, diplomatije, politike, geopolitike, ekologije, održivoj razvoja i sl. Takmičenje se sastoji iz 3 testa (pisani test, terenski rad i multimedijalni test) koji proveravaju sve naše veštine, kao i znanje iz svih pomenutih oblasti”.

Redakcija portala Rasejanje.info od srca čestita Strahinji na uspehu i želi još mnogo lepih nagrada, uživanja u učenju i postignutom kao i mnogo medalja.