Početna Događanja Priznanje „Goran Vidak” dodeljeno Filipu Adamov iz Deske, na Srpskom kupu u...

Priznanje „Goran Vidak” dodeljeno Filipu Adamov iz Deske, na Srpskom kupu u Lovri

U organizaciji Samouprave sela Lovre, Srpske samouprave Peštanske županije, Udruženja Zora Lovranskog udruženja za sport, kulturu i slobodno vreme u subotu 2. septembra održan je Srpski kup u fudbalu, na kome je učestvovalo 9 ekipa koje su bile raspoređene u 2 grupe. Grupu A sačinjavali su timovi Lovra junior, Deska, Profesori, Pomaz, a grupu B: Lovra senior, Ex Sošig, Tesla, Tukulja.

Nakon odigranih utakmica u grupama su sledili polu finali gde su se susreli Lovra senior i Deska, a na drugoj grani Segedin i Tesla. Deska i Segedin su uspele da izbore učešće u finalu, tako da je sledila utakmica za 3. mesto gde je Tesla u uzbudljivoj utakmici pobedio rezultatom 2:1.


Foto: FB Udruženje Zora

„Finale između Deske i Segedina je bilo uzbudljivije od prethodnih utakmica, pošto je nakon odigranih 2 puta po 8 minuta bilo 3:3 pa su sledili penali. Deska ovog puta nije imala sreću i na kraju je Segedin slavio. Prilikom ove manifestacije nagradili smo i najboljeg igrača turnira. Uz dozvolu porodice, priznanje smo nazvali po preminulom Goranu Vidaku, za njegovu slavu i pomen. Goran Vidak je bio veliki ljubitelj fudbala, više puta učestvovao na srpskom turniru gde je jačao i vodio lovranski tim. Priznanje „Goran Vidak” je dodeljen Filipu Adamov iz Deske”, istakli su organizatori.

 Pored fudbala bilo je više aktivnosti za sve uzraste kao što je odbojka na pesku, pikado fudbal, badminton, mali fudbal za decu i skakaonica. „ Tokom celodnevne manifestacije su se služili srpski specijaliteti, a za muziku je bio zadužen naš prijatelj i član, didžej Bogdan. Uveče je  njegovo mesto preuzeo orkestar Zanthoverkli na čelu sa Zoranom Barićem”, naglasili su organizatori.