Početna Najave Aleksandar Latković i Branko Džinović održaće koncert u Kulturnom centru Srbije u...

Aleksandar Latković i Branko Džinović održaće koncert u Kulturnom centru Srbije u Parizu

Violončelista Aleksandar Latković i harmonikaš Branko Džinović održaće u Kulturnom centru Srbije koncert pod nazivom „Nova srpska muzika za violončelo i harmoniku”, 7. septembra 2023. u 19:30 časova.

Tokom rada na repertoaru Aleksandar Latković i Branko Džinović su blisko sarađivali sa mladim srpskim kompozitorima. Rezultat je upečatljiv i za interpretaciju zahtevan program nastao pod uticajem evropske avangarde koji je premijerno izveden u martu 2020. godine u sali Beogradske filharmonije.

Kao prvi violončelista Beogradske filharmonije i jedan od osnivača Gudačkog kvarteta, Aleksandar Latković nastupao je na turnejama po Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama. Magistrirao je u Beogradu, da bi se usavršavao u Parizu, Breši i Sijeni.

Branko Džinović se školovao u Srbiji, Austriji i Kanadi, gde je doktorirao harmoniku na Univerzitetu u Torontu. Tokom karijere sarađivao je sa mnogim savremenim kompozitorima i nastupao sa brojnim ansamblima, uključujući ICE (International Contemporary Ensemble) iz Njujorka.

Foto: M. Radanović