Početna Događanja Nezaboravni mjuzikl na „Broadway Dreams Camp Show”-u u nemačkom Rustu

Nezaboravni mjuzikl na „Broadway Dreams Camp Show”-u u nemačkom Rustu

U saradnji sa američkom fondacijom Broadway Dreams i čuvenom plesnom školom Europa Park Talent Academy (EPTA) (koja radi pri najboljem zabavnom parku na svetu, Evropa parku u nemačkom Rustu) protekle nedelje održan je letnji kamp, na kome su za manje od nedelju dana učesnici pripremili i izveli mjuzikl sa saradnicima i profesionalcima sa Brodveja.

Od 27. avgusta do 2. septembra, 40 učesnika uzrasta od 9 do 38 godina je prošlo audiciju i moglo da trenira sa pravim zvezdama šou biznisa i da od njih uči. Vrhunac ovog jednonedeljnog kursa bio je izveden mjuzikl „Broadway Dreams Camp Show” sa učesnicima iz Nemačke, Francuske, Švajcarske, Finske, Amerike, Novog Zelanda i Aljaske. Među njima učesnica iz Nemačke je bila i naše gore list, Dunja Tadić, koja godinama trenira razne vrste modernog plesa u ovoj plesnoj školi.  

Mjuzikl je izveden pred više od hiljadu posetilaca, koji su došli da uživaju i podrže mlade talente, koji su, sa druge strane tokom nastupa vrlo emotivno briljirali u pevanju, plesu i akrobatici. Ovog leta odabrani talenti su po četvrti put mogli da prisustvuju jednonedeljnim radionicama sa slavnim ličnostima Brodveja. Istaknuti glumci podržali su učesnike kao mentori i na jedinstven način im preneli dragoceno znanje iz oblasti mjuzikla i pozorišta. Oduševljenje publike je bilo jasno primetno i ogledalo se u dugotrajnim aplauzima i ovacijama. I umetnici i publika su bili nagrađeni živopisnom after-show žurkom u jedinstvenom ambijentu „Colosseo” bara u istoimenom superiornom hotelu sa 4 zvezdice u Evropa parku.

Direktorka EPTA Katja Mak i njen tim su uspešno pokrenuli saradnju između neprofitne organizacije Broadway Dreams Foundation, 2018. godine. Svaki put, najmanje po jedan učesnik iz 13 gradova u Americi i 7 van Amerike (gde se održavaju ovi kampovi) dobije stipendiju i na završnom mjuziklu u Njujorku nastupa sa ostalim stipendistima. Ove godine u Rustu stipendiju je dobio Hanter Krenfild sa Novog Zelanda.

Dunja Tadić je dominirala u plesu. Ovo je bio njen drugi nastup na ovom letnjem kampu, a za vreme padnemije je učestvovala na onlajn kursu, koji je američka fondacija Broadway Dreams organizovala. Narednih dana objavićemo intervju sa ovom mladom damom.

Foto: Pres služba Evropa parka