Početna Događanja Episkop Andrej posetio kufštajnsku parohiju i hram u izgradnji posvećen Svetom Visarionu...

Episkop Andrej posetio kufštajnsku parohiju i hram u izgradnji posvećen Svetom Visarionu Ispovedniku 

Juče, u subotu, 09. septembra 2023. godine, episkop austrijsko-švajcarski Andrej posetio je Crkvenu parohu u austrijskom Kufštajnu, gde se zida hram posvećen Svetom Visarionu Ispovedniku. Episkopa su dočekali nadležni paroh kufštajnski jerej Mihail Gavrilović, predsednik CO Goran Jotanović, članovi građevinskog odbora kao i izvođači građevinskih radova, koji trudoljubivo i posvećeno rade na izgradnji hrama ovom velikom svetitelju Božijem koji je na ovom tlu postradao, prenela je Eparhija austrijsko-švajcarska.

„Prilikom ove značajne posete, vladika je imao prilike da se uveri u napredovanje izgradnje ovog već sada divnog hrama, uvidevši da sve teče po planu i izrazivši svoje zadovoljstvo i duboku blagodarnost zbog do sada postignutih rezultata. Bilo je govora i o sledećim koracima. Episkop Andrej je s tim u vezi imao priliku da sa nadzornikom i rukovodiocem gradnje razgovara o budućim planiranim radovima, o daljim potrebama i predlozima za što kvalitetnije i što lepše ukrašavanje hrama Svetog Visariona Ispovednika. Takođe je, između ostalog, bilo govora o potencijalnoj izgradnji parohijske sale zarad potreba misije crkve, kao dodatnog delovanja u parohiji i zarad mogućnosti sabiranja vernog naroda nakon liturgije”, dodato je u Eparhiji austrijsko-švajcarskoj.


Foto: Eparhija austrijsko-švajcarska

Episkop je izrazio svoju radost zbog velike zainteresovanosti šire javnosti i odjeka povodom izgradnje hrama Svetog Visariona Ispovednika, kako u Austriji tako i u drugim zemljama, pa čak i u Americi. Takođe je istakao „važnost blagonaklonosti i podrške austrijskih vlasti ali je pre svega izrazio zahvalnost našem vernom narodu koji svojom ljubavlju i žrtvom pomaže izgradnji ove svetinje”. Na samom kraju je vladika Andrej poželeo snagu i obilje blagoslova svima onima koji vredno rade na izgradnji hrama, radujući se sledećim susretima i završetku izgradnje ovog predivnog hrama.