Početna Događanja U Štutgartu na obeležavanju hramovne slave služio vladika Grigorije

U Štutgartu na obeležavanju hramovne slave služio vladika Grigorije

Crkvena opština u Štutgartu sa svojim parohijanima i sveštenstvom i hram posvećen Saboru Srba svetitelja protekle nedelje proslavili su svoju slavu. U navečerje praznika služeno je praznično večernje bogosluženje sa petohlebnicom. Večernje su služili protojerej-stavrofor Borisav Simić i protojerej Milenko Bakmaz.


Foto: CO Štutgart /Prosvjeta Štutgart

Na dan slave, liturgiju je predvodio episkop diseldorfski i nemački Grigorije uz sasluženje štutgartskog sveštenstva, protojereja-stavrofora Borisava Simića, protojereja Stanka Rakića, protojereja Milenka Bakmaza, protojereja Dragoslava Ćorkovića, te protojereja Aleksandra Bijelića, klirika slavonske eparhije, protojereja Vladimira Golubovića, klirika braničevske eparhije i protojereja Bratislava Božovića, kao i đakona Aleksandra Debeljaka. Vladika Grigorije je čestitao slavu prisutnima uz, kao i uvek divnu besedu. Kumovi ovogodišnje slave bili su: dr. Slaviša Rajković, Zoran i Vanja Radanović i Ivan Božić.
Svečani slavski ručak priređen je u Gradskoj sali u Štutgartu, gde su osveštana slavska znamenja i prerezan slavski kolač ovogodišnjih domaćina. U nastavku slavlja je upriličen kulturno-umetnički program i mogućnost prisutnih da razgovaraju sa vladikom.