Početna Događanja KSD Bambi iz Beča dobitnik Plakete za doprinos u razvoju kulturnog života...

KSD Bambi iz Beča dobitnik Plakete za doprinos u razvoju kulturnog života i bogatstva grada Beča

Gradonačelnik Beča, dr Mihael Ludvig i predsednik 16. Bečke opštine, Franc Prokop uručili su, Plaketu za doprinos u razvoju kulturnog života i bogatstva grada Beča i opštine Otakring, Aleksandru Stankoviću, predsedniku Kulturno-sportskog društva Bambi iz Beča. Ovo priznanje članovi Bambija dobili su na otvaranju tradicionalne manifestacije „Ottakringer Kirtag” koja se već godinama održava u ovoj Bečkoj opštini. Tom prilikom, i ansambl Bambija je za sve prisutne goste izveo pastoralu. Inače,16. Bečka opština je i matična opština ovog kulturno-sportskog društva.

Plaketa, koju je Bambi dobio
Foto: Bambi Beč

„Počastovani smo ovim priznanjem koje su nam uručili gradonačelnik grada Beča dr Ludvig i Franc Prokop, predsednik naše 16. Bečke opštine. Ovo priznanje predstavlja potvrdu da dajemo značajan doprinos zajedničkom suživotu, kako u našoj matičnoj opštini, tako i u gradu Beču. Ujedno smo iskoristili priliku da prvog čoveka austrijske prestonice pozovemo na naše buduće manifestacije, kao i da bude gost u prostorijama našeg društva”, rekao je Aleksandar Stanković, predsednik KSD Bambi iz Beča. „Ova plaketa za sve nas je i dodatna motivacija da nastavimo da se angažujemo još više na očuvanju i prezentaciji srpske tradicije i kulture, što upravo, u okviru našeg svakodnevnog rada i činimo. U narednom periodu nas očekuje još jedno Bambijevo veče kulture i tradicije, podržano od strane Ministarstva bez portfelja zaduženo za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije s dijasporom. Nakon toga imamo nastupe kod naših prijatelja, pripremamo i naš Zimski fudbalski turnir i ono što će staviti pečat na sve naše aktivnosti, a to je proslava Jubileja povodom 50 godina postojanja koja će biti upriličena početkom decembra”, dodao je Stanković.

Nastup Babmijevih igrača
Foto: Bamb Beč

 Bambi

Kulturno-sportsko društvo Bambi je osnovano 1973. godine sa ciljem razvoja i očuvanja kulturne i folklorne baštine Srba u Austriji i ove godine obeležava 50 godina postojanja. Društvo okuplja više od 600 članova grupisanih u nekoliko sekcija kao što su: folklorna, fudbalska, ribolovačka i muzička. Najmasovnija je folklorna sekcija, podeljena u šest uzrasnih kategorija, od najmlađeg do veteranskog sastava. Kulturno-sportsko društvo „Bambi“ je dobitnik i brojnih priznanja i pobednik na mnogobrojnim festivalima širom Evrope, kao i rado viđen gost na priredbama drugih kulturno-umetničkih društava kako u Austriji tako i u inostranstvu. Više informacija: www.ksvbambi.at