Početna Najave U Kelnu se za vikend obeležava hramovna slava i pravi ispraćaj u...

U Kelnu se za vikend obeležava hramovna slava i pravi ispraćaj u penziju protojereju-stavroforu Neđi Janjiću

Ovog vikenda Crkvena opština u nemačkom Kelnu obeležiće hramovnu slavu – Vozdviženje časnog krsta. Na ovom velikom događaju organizovaće se i ispraćaj u starosnu penziju arhijerejskog zamenika i paroha kelcnskog, protojereja-stavrofora Neđe Janjića.

U nedelju, sa počekom u 10 časova, svetu arhijerejsku liturgiju služiće mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, episkop diseldorfski i nemački Grigorije vikarni episkop humski Jovan, uz sasluženje velikog broja sveštenomohana, sveštenika, đakona iz otadžbine i dijaspore. Od 12 časova je planirano osvećenje slavskih znamenja i narodno veselje.
Veče pre proslave hramovne slave (u subotu,30. septembra sa početkom u 18 časova) će se održati duhovna tribina „Uzmi krst svoj i hajde sa mnom (Mk, 10.21)”, povodom 44 godine svešteničke službe protojereja-stavrofora Neđe Janjića Bogu i srpskom narodu.  Na tribini će govoriti vladika Grigorije, mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, arhimandrit Stevan, protojereji-stavrofori Milorad Novaković, Dragomir Sandro i Milan Pejić. Pre tribine služiće se večernje sa početkom u 17 časova.

Pošto su se mnogi interesovali šta porta Neđi i protinici Alki da poklone, prota Neđa moli da mu umesto čestitke, na jednom listu običnog belog papira (veličine A4 formata) napišete nešto iz bliže i dalje prošlosti što se desilo i što vas sa njim na neki način povezuje (možda i sa nekom fotografijom). To mu možete poslati mejlom na adresu secanja-prota-Nedjo@web.de ili pošto na adresu crkve (Janjić Neđo, Frankenplatz 15, 51149 Koeln). Želja mu je da od svih dobijenih listova napravi jednu knjigu sećanja na njegove 44 godine svešteničke službe.
Umesto cveća ili poklona vas moli za mali prilog za jedno dobro delo. Prilog se može poslati na Neđo Janjić IBAN: DE32 3705 0198 1066 3037 67 BIC:COLSDE33XXX