Početna Najave SKC Sindelfingen iz Nemačke organizuje sutra (30.09.) godišnji koncert

SKC Sindelfingen iz Nemačke organizuje sutra (30.09.) godišnji koncert

Deset umetničkih društva iz Evrope će posetiocima prirediti nesvakidašnji spektakl

Srpski kulturni centar Sindelfingen iz istoimenog grada nadomak Štutgarta organizuje sutra uveče (subota, 30.09.) pravi folklorni spektakl. U godini kada Centar obeležava 47 uspešnih godina postojanja na njihovom velikog i svečanom godišnjem koncertu nastupiće čak devet folklornih društava iz Evrope. Uglavnom su tu prijatelji iz Nemačke ali će u gostima biti i dragi prijatelji iz Francuske i Švajcarske.
Uprava i članovi SKC sa nestrpljenjem očekuju sutrašnji nastup društava: ANIP Oro iz Pariza (iz Francuske), KUD Vuka Stefanovića Karadžića iz Šenenverda (iz Švajcarske) KUD Jeleka iz Vupertala, KUD Sloge iz Štutgarta, SHKD Morava takođe iz Štutgarta, Srpskog kulturnog centra Ofenbah iz Ofenbaha, SKUD Sloge iz Manhajma, KUD Radost Leverkuzen, kao i četiri folklorna ansambla domaćima igrača SKC Sindelfingen.

Mesto održavanja je Gemeindehalle Stammhein (Jahnstrasse, 75365 Calw) u Kalvu, rodnom mestu čuvenog nemačkog književnika Hermana Hesea. Ulaz je od 17 časova. Program počinje u 18.27 a cena ulaznice je 15 evra. Za dobro raspoloženje biće zadužen Zexy bend a medijski portal Rasejanje.info će biti prisutan na ovoj manifestaciji.

Uprava SKC Sindelfingena na čelu sa predsednikom Zajom Domuzom obećava veče za pamćenje i pravi folklornih spektakl srpskih društva iz Evrope.