Početna Događanja Parohijska slava i liturgijsko krštenje u Vupertalu

Parohijska slava i liturgijsko krštenje u Vupertalu

Protekle nedelje crkvena parohija u Vupertalu proslavila je svoju hramovnu slavu Rođenje presvete Bogorodice. Liturgiju je predvodio episkop humski Jovan uz sasluženje sveštenika Zorana Ilića i Mladena Janjića, kao i brojnog vernog naroda.

„Lepotu praznika osobito je ukrasilo liturgijsko krštenje četvoro malih parohijana: Anje, Vasilija, Luke i Simeona, čiji roditelji aktivno učestvuju u liturgijskom životu vupertalske crkve i svojim volonterskim radom doprinose rastu i razvoju parohije. Uoči praznika miropomazanjem u pravoslavnu zajednicu učlanio se Bojan Fejsa, koji se na slavskom sabranju prvi put pričestio svetim tajnama Hristovim u našoj crkvi”, istaknuto je u CO Vupertal.

Domaćin slave bio je otac Zoran (Ilić), dok su se za naredne dve godine javile porodice novokrštenog Vasilija i Simeona, koji će sa svojim prijateljima Bojanom Čeremidžićem i Draganom Mirkovićem preuzeti domaćinstvo za hramovnu slavu.

Otac Zoran se na kraju liturgije zahvalio svima koji pomažu obnovu hrama novcem i volonterskim radom. Posebno se zahvalio svima što „jevanđelski niko od parohijana ne zahteva nikakvo lično isticanje sopstvenih zasluga i naglasio kako je oduševljen time što oni koji najviše pomažu, pokazuju najveću skromnost. Posebna zahvalnost nije izostala ni porodicama novokrštenih, koje žive u Nemačkoj ne više od 4-5 godina, a prepoznale su važnost da decu krste u parohiji u kojoj se odvija njihov liturgijski život, te liturgijskom krštenju na dan parohijske slave dale prvenstvo nad prirodnom potrebom da se deca krste u otadžbini među rodbinom”, rečeno je u ovoj parohiji.

Uz slavski ručak i lepo druženje obeležena je slava uz divnu besedu vladike Jovana.