Početna Najave U Beču se prikazuje predstava „Roko i Cicibela” štićenika Daun sindroma iz...

U Beču se prikazuje predstava „Roko i Cicibela” štićenika Daun sindroma iz Banja Luke

Predstavništvo Republike Srpske sutra, 11. oktobra, ugostiće štićenike Daun sindrom centra iz Banjaluke koji će pred publikom u Beču izvesti pozorišnu predstavu „Roko i Cicibela”. Ova predstava je posebna po tome što u njom samostalno učestvuje devet osoba sa Daunovim sindromom, koji su pohađali Školu glume Daun sindrom centra Banjaluka.

Cilj ovog događaja je da se široj javnosti pruže stvarna saznanja o osobama sa Daun sindromom, te da se kroz promociju socijalne inkluzije prevaziđu društveni stereotipi.

Predstava „Roko i Cicibela” u Beču je zakazana za 19.30 časova (adresa: Albertgasse 35, 1080 Wien), i biće humanitarnog karaktera.

Tokom večeri će se sakupljati dobrovoljni prilozi za podršku banjalučkom Daun sindrom centru, a posetioci će biti u prilici i da kupe neke od likovnih radova štićenika ovog Centra. Škola glume je samo jedna od aktivnosti Centra, a aktivno organizuju i likovne radionice i književne klubove. Predstavništvo Republike Srpske u Austriji pozvalo je sve koji mogu da posete ovaj humanitarni događaj i da podrže kreativni rad Daun sindrom centra Banjaluka.