Početna Vesti Grupa srpskih hodočasnika se danas vratila iz Izraela za Nemačku

Grupa srpskih hodočasnika se danas vratila iz Izraela za Nemačku

Grupa od 40 hodočasnika predvođena protojerejom-stavroforom Danilom Radmilovićem iz parohije Esen u Nemačkoj u poslepodnevnim satima stigla je iz Tel Aviva za Diseldorf. Radosti i sreći nije bilo kraja i još uvek je nema, nakon petodnevne neverice. Sada su konačno mnoge srpske porodice ponovo zajedno. Puno suza je pušteno ovih dana, a danas samo onih radosnica. Svi se dobro osećaju, što je najvažnije i sada sledi period povratka u normalu.  

Podsećanja radi grupa od 40 Srba, predvođena parohom iz Esena protojerejom-stavroforom Danilom Radmilovićem je prošlog četvrtka odletela za Izrael na pokloničko putovanje. Hodočašće je počelo veoma radosno i duhovno ali ga je prekinuo napad Hamasa na Izrael. Po dolasku za Jerusalim ova grupa, zajedno sa ostalim stanovnicima Jerusalima je upala u raketni napad. Od pred kraj vikenda pa do jutros je trajala borba kako da se vrate za Nemačku. Njihovo noćašnje putovanje iz Jerusalima ka Tel Avivu je proteklo dobro, kao i današnji let, iako je bilo napeto šta će jutros biti jer je let kasnio.
Sada mnogi od nas mogu mirno da spavaju. Redakcija portala Rasejanje.info od srca želi svim hodočasnicima i njihovim porodicama miran period, dobro zdravlje, svu sreću i da se što bolje vrate u svakodnevni život. Za sve smo tu i slobodno se javite ako dodatnim razgovorom možemo da pomognemo.

Protojerej-stavrofor Danilo Radmilović u poslepodevnim satima na Diseldorsfskom aerodromu
Foto: A. Radmilović