Početna Najave Danas se obeležava slava svete Petke u Bondiju kraj Pariza, u Karlsrueu,...

Danas se obeležava slava svete Petke u Bondiju kraj Pariza, u Karlsrueu, u Štutgartu…

Današnju nedelju u srpskom rasejanju obeležiće mnoge proslave Svete Petke u mnogim hramovima. Neke parohije obeležavaju slavu u čast ove zaštitnice kao i mnoga udruženja Kola srpskih sestara.

U Bodniju kraj Pariza obeležiće se crkvena slava – Sveta Petka. U 9.30 svetu liturgiju služiće episkop zapadnoevropski Justin. Kao i prethodnih godina tako će i ove posle liturgije biti pripremljena slavska trpeza. Parohija Svete Petke, 224 Av. de Rosny, 93140 Bondy.

U Štutgartu članice Kola srpskih sestara Sveta Petka obeležiće svoju slavu i proslaviti 30 godina postojanja svoga udruženja. Liturgija će biti u 10 časova u hramu Sabora Srba Svetih u Štutgartu (Moerhingerstr. 81a) a velika svečanost u sali Buergerzentrum (Bebelstr. 22, Stuttgart-West). U 13 časova će biti osveštana slavska znamenja a potom je planiran zajednički ručak. U nastavku programa nastup folklornih grupa uz muziku i narodno veselje.

U hramu Prepodobne Majke Paraskeve u Karlsrueu u 10 časova počeće liturgija, a potom će se obeležiti slava hrama. Nakon osvećenja slavskih obeležja i izbora kuma za sledeću godinu uslediće slavski ručak u parohijskoj sala. Ovogodišnja kuma je Jana Krdija sa porodicom.