Početna Događanja Episkop Nektarije služio u Udinama, gde je obeležena hramovna slava

Episkop Nektarije služio u Udinama, gde je obeležena hramovna slava

U Udinama, u Italiji, proslavljena je hramovna slava Sveti Stefan Novi (Branković) uz prisustvo episkopa jegarskog Nektarija. „Proslava ovogodišnje hramovne slave otpočela je svečanom večernjom službom prošle subote, u mestu Belgrado (Varmo) gde je Sveta porodica živela pre više od pet vekova. Služio je nadležni paroh prezviter dr Dušan Đukanović uz pojanje prisutnog naroda i pojaca Uroša i Vukašina”, prenela je Eparhija austrijsko-švajcarska. Dan kasnije po blagoslovu vladike Andreja svetu arhijerejsku liturgiju u Udinama je služio vikarni episkop jegarski Nektarije. Njemu su sasluživali protoprezviter- stavrofor Raško Radović paroh u Trstu, paroh udinski Dušan i đakon Aleksandar Dmitrović iz Beča. Za pevnicom je bio mešoviti parohijski hor predvođen pojcem Draganom Paunovićem.


Foto: arhiva Eparhija austrijsko-švajcarska

Vladika Nektarije je održao besedu. „Prisustvo vikara patrijarha srpskog Porfirija, doprinelo je duhovnoj radosti parohijana koji su na taj način osetili jedinstvo sa našom patrijaršijom i svecelom pravoslavnom crkvom”, istakli su Eparhiji austrijsko-švajcarskoj.
Na kraju službe vladika Nektarije je osveštao slavska obeležja ovogodišnjih domaćina Novice i Mirjane Milošević. Potom su svi zajedno prisustvovali slavskog ručku, koji je pripremljen trudom parohijana. U slozi i ljubavi proveden je ovaj lep dan uz želju da se naredne godine sretnu u još većem broju i sa još više radosti.