Početna Događanja U Japanu organizovano veče posvećeno umetnosti i vinu iz Srbije

U Japanu organizovano veče posvećeno umetnosti i vinu iz Srbije

Ambasada Republike Srbije u Tokiju organizovala je, u saradnji sa uvoznikom Mond Delišes – Makoto Investments, veče posvećeno umetnosti i vinu iz Srbije.

„Ovom prilikom predstavljena su dela naših umetnika Milana Tucovića, Marijane Anđelić, Saše Marjanovića i Dragana Babovića, kao i fotografije Akiko Koge, japanske umetnice čija su dela inspirisana Srbijom. Tokom večeri služena su srpska vina koja Mond Delišes uvozi u Japan”, prenela je Ambasada Srbije u Tokiju. a

Ambasadorka Aleksandra Kovač je, pozdravljajući prisutne, izrazila zadovoljstvo što japanskoj publici možemo da predstavimo jedinstven spoj kvalitetnih srpskih vina i sjajnih dela srpskih umetnika, rekavši da vino i umetnost potiču iz veoma živopisnih i blisko povezanih svetova, koje odlikuju estetika i kreativnost. Saradnica Ambasade Tijana Nagato održala je kratku prezentaciju o Srbiji.

Zvanice, među kojima su bili galeristi, umetnici, predstavnici Društva prijateljstva Japan-Srbija, članovi Udruženja za međunarodnu razmenu Fuđimija, grada pobratima Šapca, predstavnici kompanija iz uslužnog sektora i dr,  imale su priliku da od uvoznika dobije detaljne podatke o vinskim regijama, sortama grožđa i vinima koja su degustirali tokom večeri, a od kustosa detalje o umetnicima i njihovim radovima. Gostima su, takođe, služeni srpski specijaliteti, dodato je u saopštenju Ambasade.

Foto: Ambasadorka Srbije Aleksandra Kovač / Ambasada Republike Srbije u Japanu