Početna Najave Na Malti SOKC Sv. Jelena Anžujska obeležava svoju slavu 12. novembra i...

Na Malti SOKC Sv. Jelena Anžujska obeležava svoju slavu 12. novembra i organizuje onlajn predavanje prof. dr Jelene Erdeljan

Srpski obrazovno-kulturni centar Sv. Jelena Anžujska sa Malte obeležiće u nedelju, 12. novembra slavu svoga centra. „ U nedelju, 12. novembra po novom i 30. oktobra po starom kalendaru, kada se u našoj pravoslavnoj crkvi sećamo Svete kraljice Jelene (u narodu poznate kao Anžujska) i njenog sina Svetog kralja Milutina, obeležićemo dan koji je od velikog značaja za našu crkvu i kulturu. Sečenjem slavskog kolača u Srpskoj pravoslavnoj crkvi na Malti, u Birzebudži i ove, kao i prethodnih godina od osnivanja, naš Srpski obrazovno kulturni centar „Sveta Jelena Anžujska“, radosno će obeležiti svoju slavu”, poručili su vredni članovi centra.

Ovaj, za njih važan dan za kulturni centar, uveličaće i polaznice projekta „Most uspešnih žena Srbije i Malte”, koje će, nakon nedeljne liturgije, svojim dragocenim prilogom obogatiti slavsku trpezu za sve prisutne. „Posebno se radujemo što će upečatljiv doprinos našoj proslavi dati prof. dr Jelena Erdeljan, koja od osnivanja predano prati rad našeg centra. Ona će nam prirediti onlajn predavanje na temu „Potomci kraljice Jelene”, koje će dodatno upotpuniti naš uvid u istoriju i nasleđe kraljevske porodice Nemanjić. Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže”, poručili su u SOKC Sv. Jelena Anžujska.

U nedelju, 12. novembra u 19 sati, onlajn predavanje se može pratiti putem zuma: https://us06web.zoom.us/j/81935440307

Meeting ID: 819 3544 0307

„Radujemo se vašem prisustvu i zajedničkom proslavljanju ovog posebnog dana. Neka predstojeći događaj bude prilika za novo druženje i učenje!”, istakli su u SOKC Sv. Jelena Anžujska.