Početna Informacije Veliko interesovanje za Smotru dečijih folklornih ansambala Austrije – prodat prvi kontingent...

Veliko interesovanje za Smotru dečijih folklornih ansambala Austrije – prodat prvi kontingent ulaznica

Smotra dečijih folklornih ansambala Austrije održaće se 18.novembra u Hallmann Dome u Beču, u organizaciji Austrijskog saveza srpskog folklora. U okviru takmičarskog i revijalnog dela programa nastupiće dečiji i srednji ansambli, uzrasta do 16 godina, podeljeni u tri grupe. Ove godine, za ovu manifestaciju, vlada veliko interesovanje što potvrđuje činjenica da je prvi kontingent ulaznica odmah prodat.

„Smotra dečijih folklornih ansambala Austrije je manifestacija koja se održava sa ciljem da i deca osete kako je igrati na velikoj sceni i nastupati pred velikim brojem gledalaca. Ove godine, zainteresovanost društava je velika što dokazuje i veliki broj učesnika u programu. Na značaj ove manifestacije ukazuje i interesovanje visokih predstavnika institucija Republike Austrije i Republike Srbije, koji su izrazili želju da se bolje upoznaju sa našim radom i svojim prisustvom uveličaju našu manifestaciju. S obzirom da se deo ulaznica već rasprodao, pozivam sve koji žele da, 18. novembra, budu na Dečijoj smotri požure po svoje ulaznice, kako bi na vreme obezbedili svoje mesto u publici”, istakao je Aleksandar Stanković, predsednik Austrijskog saveza srpskog folklora.

Naslovna fotografija KUD Zavičaj Klagenfurt
Foto: ASSF

Smotra dečijih folklornih ansambala Austrije prvi put je samostalno održana 2022. godine. Cilj organizovanja manifestacije je da se deca druže i uživaju, nauče da cene svoje korene i čuvaju jezik i svoju tradiciju.

O ASSF

Austrijski savez srpskog folklora (ASSF) osnovan je 2020. godine i okuplja 28 udruženja, klubova i kulturno-umetničkih društava iz Austrije. Glavna misija Saveza je da razvija, unapređuje, koordinira i povezuje kulturno-umetnička društva, kako međusobno, tako i sa drugim relevantnim ustanovama kulture u matici i Republici Austriji, dok je glavna delatnost očuvanje, podsticanje i izvođenje srpskih tradicionalnih igara.