Početna Informacije Sećanje na 3. maj 2024. godine i nastradale u OS Vladislav Ribnikar

Sećanje na 3. maj 2024. godine i nastradale u OS Vladislav Ribnikar

Danas Srbi obeležavaju godišnjicu od tragičnog događaja kada je malotenik u školi ubio osam drugara i školskog čuvara u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu. Povredama je kasnije podlegla još jedna učenica, a neki od povređenih su ostali trajni invalidi.

Zato će se danas 3. maj 2024. u 8.40 u ulici Kralja Milutina 10, okupiti porodice ubijenih, rođaci, prijatelji i građani da iskažu poštovanje prema žrtvama. Tokom celog dana može se ostavljati cveće, paliti sveće i upisivati u knjigu sećanja.

– Od 9.00 do 19.00 na Tašmajdanu, kod spomenika Desanki Maksimović organizovan je Forum u okviru kojeg će građani razgovarati sa predstavnicima Multidisciplinarnog tima o pitanjima koja se tiču uzroka i posledica masovnih ubistava 3. i 4. maja 2023. godine. U prostoru Foruma nalaze se QR kodovi i kutija za poruke, gde građani mogu priložiti razmišljanja i predloge. Prikupljeni materijal će se koristiti u procesu razvijanja ideja o budućem Memorijalnom centru.

– Od 9.00 do 19.00 na posebno postavljenom ekranu na Tašmajdanu emituje se video kolaž sećanja na žrtve.

– Od 20.00 do 20.30 emituje se završni muzičko-scenski program u direktnom prenosu Radio-televizije Srbije. Prenos se može pratiti na malim ekranima (RTS, N1, NOVA S, Insajder) ili na postavljenom ekranu na Tašmajdanu.

Multidisciplinarni tim uz podršku brojnih umetnika i profesionalnih radnika.