Početna Događanja U Švajcarskoj proslavljena slava udruženja Majevičana

U Švajcarskoj proslavljena slava udruženja Majevičana

U švajcarskom gradu Brunen proslavljena je krsna slava Udruženja Majevičana u Švajcarskoj, Sveti Velikomučenik Dimitrije  – Mitrovdan. „U Brunen je, kako bi prisustvovala obeležavanju krsne  slave navedenog udruženja, stigla delegacija opštine Lopare koju su činili Želimir Nešković, delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH , ugledni privrednik i humanista iz Njemačke Miroslav Kojadinović, direktor loparskog Doma zdravlja Dušan Šakotić, protonamjesnik Duško Đurić, paroh mačkovačke 1. parohije i predsednik fudbalskog kluba  Majevica iz Lopara Dejan Tešić”, istakli su u udruženju Majevičana.


Foto: FB Udruženja Majevičana Švajcarske

Domaćin ove godine bio je Stojan Stevanović, predsednik Udruženja srpskih privrednika u Švajcarskoj. Želimir Nešković, koji je predvodio delegaciju opštine Lopare je, u ime načelnika Rade Savića i opštine Lopare kao dar, uručio umetničku sliku Udruženju Majevičana u Švajcarskoj, koju je preuzeo Vlado Antić, predsednik udruženja. Antić je istakao veliku privrženost udruženja Majevici i opštini Lopare i naveo da je ono pružalo i da će pružati bezrezervnu podršku zavičaju.

„Udruženje Majevičana u Švajcarskoj je veliki oslonac za našu lokalnu zajednicu, a svaki njegov član je ambasador naše opštine i nesebično se bori za jačanje veza sa rodnim krajem”, istakao je Nešković.