Početna Najave „100 godina košarke u Srbiji i kulturna razmena”

„100 godina košarke u Srbiji i kulturna razmena”

Udruženje KERB (Kulturna baština i identitet integracija u Štajerskoj) organizuje sutra (19.11.2023.) u Gracu u Austriji kulturno-sportski događaj „100 godina košarke u Srbiji i kulturna razmena” u Sportunion Steiermark hali (Gaußgasse 3, 8010 Graz), u 15 sati.

„Program događaja obuhvata kraći dokumentarni film o 100 godina košarke u Srbiji, prezentaciju postera o srpskim košarkašima koji će pripremiti deca Prosvjetine škole srpskog jezika iz Graca, motivacione govore košarkaša iz Kapfenberga i Beča, kao i puno igre na terenu. Očekujemo da će i naši gosti biti predstavnici afričkih udruženja, koji će pripremiti i kraći dokumentarni film o košarci”, istakli su organizatori.

Događaj je finansijski podržan od strane organizacije migranata grada Graca u saradnji sa partnerima Košarkaškim savezom Srbije, SPKD Prosvjeta Austrija, Košarka 24 Košarka 24 i Savezom Srba u Austriji. Kako organizator naglašava za svu decu koja budu prisustvovala događaju biće obezbeđena užina. Potrebno je poneti patike za teren.