Početna Najave Danas se održava Familijarni dan u Geteborgu u Švedskoj

Danas se održava Familijarni dan u Geteborgu u Švedskoj

U organizaciji Inicijative za kreativnu komunikaciju iz Geteborga u Švedskoj danas, subota 18.11. 2023. će se održati Familijarni dan. „Porodica je gnezdo ljubavi i oslonac u olujama života. Svaki dan s njima je dan vredan slavlja. Zato dođite i provedite ovaj dan sa nama 18.  novembra od 11:00-16:00 na Kortedala Forum”, istakli su organizatori , predvođeni predsednicom Gordanom Antunović.
Otvaranje je planirano u 11 časova, a potom sledi bogat program sastavljen od dečijih igara, pozorišne predstave, muzičkog koncerta, književnog druženja sa čuvenom Jasminskom Petrović

U 11.30 će biti izvedene raznorazne igre, koji će organizovati dečiji studio PIPILOTA
U 12 časova je Pipilotina predstava Crvenkapa
U 12.45 nastupa hor Vrlina
U 13.15. će poznata srpska književnica za decu Jasminka Petrović govoriti o svojim knjigama
U 15.30 će nastupiti Anja Milošević, koja će svirati na violončelu.

Mesto održavanja je Forum, Kortedala Torg 1, 41535 Getenborg

Kako su naveli organizatori, dečiji i omladinski dramski studio PIPILOTA se potrudio da tokom ove manifestacije omogući svima da uživaju u lepim i poučnim trenucima. „Familijarni dan vam pruža, pored ostalog i različite izložbe slike i ručnih radova, različite prezentacije poučnih kratkih filmova o opasnosti komunikacije preko interneta”.
Specijalni događaj za decu je crtanje lica. Organizator nudi i sendviče, kolače i sokove!

Istog dana, na istom mestu, samo u 19 časova Dušanka Duda Glid će govoriti o sebi, o glumačkoj profesiji ,o javnoj usamljenosti. Ovo je prilika da se čuje vrlo interesantna priča kao i da se uživa i učestvuje u razgovoru. Za vreme razgovora puštaće se muziku koju Dušanka Duda Gild voli, a potom će se svi zabaviti uz zvuke pop i rok muzike koju će birati di džej Zoki. Ulaz je 200 kruna.