Početna Najave Estonska grupa „Se pole se” gostuje u Kulturnom centru Srbije u Parizu

Estonska grupa „Se pole se” gostuje u Kulturnom centru Srbije u Parizu

Povodom ovogodišnjeg izdanja festivala Džezikolors, u organizaciji FICEP-a, Kulturni centar Srbije ugostiće estonsku grupu See Pole See. Koncert će se održati u subotu 25. novembra 2023. godine u 20 časova. 
Kako je navedeno u Kutlurnom centru rezervacije su obavezne i to na broj telefona +33 1 42 72 50 50.

Trio je osnovan tokom leta 2021. godine povodom izložbe „Tallinn ’67” u organizaciji Estonske džez unije i u okviru festivala Jazzkaar. Koncept tria je da modernizuje estonske hitove iz šezdesetih godina, prenoseći ih u savremeni jezik muzike. Trio je kasnije postao bend nazvan Se Pole Se, istaknuto je u Kulturnom centru Srbije u Parizu.

Šarm ovog trija leži u kombinaciji pesama iz šezdesetih godina i savremene improvizacione muzike. Pored instrumenata karakterističnih za džez, muzičari takođe koriste elektroniku uživo na sceni i inspirišu se nordijskom estetikom. Lični izraz putem interpretacije i improvizacije igra značajnu ulogu u njihovoj muzici, kao i poštovanje originalne prirode pesama. Muzika Se Pole Se je namenjena svima, bilo radoznalim slušaocima koji traže strane i nepoznate jezike kroz pevanje i muziku, ili onima koji traže uzbudljivo putovanje kroz elektroniku, intrigantne tonove harmonike i moderne zvuke iz Estonije.

 U aprilu 2023. godine, grupa Se Pole Se je izdala svoj prvi album pod nazivom „Upcycled 60’s”.
Foto: Kulturni centar Srbije