Početna Događanja Proslavljena hramovna slava u Filingen-Šveningenu

Proslavljena hramovna slava u Filingen-Šveningenu

Protekle nedelje Crkvena opština i Parohija švarcvaldska u Filingen-Šveningenu svečano je proslavila svoga patrona i molitvenika Svetog arhangela Mihaila. Sv. Liturgiju služili su sveštenici: protojerej Slobodan Drakulić, protojerej Bratislav Božović i nadležni paroh protojerej-stavrofor Milenko Marković uz pojanje crkvenog hora Sv. Jelena Dečanska. U svetosavskoj sali koja se nalazi pored ovog lepog iz temelja sazidanog hrama SPC na Švarcvaldu osvećena su slavska obeležja i izabrani su novi kumovi za narednu godinu. To su članovi porodica Pavlović, Stojanov, Tanurdžiž i Mijanović.

„Trudom i požrtvovanjem domaćina i kumova slave, Kola sestara i Crkvenog odbora, za sve prisutne pripremljen je bogat slavski ručak. Kumovi su bili porodice Laković, Makragić i braca Pešev sa porodicama. Bilo je mnogo naroda, posebno dece i omladine. Crkvenu slavu posebno su ulepšala deca koja pohađaju pravoslavnu veronauku u Horbu, kao i članovi crkvene folklorne sekcije Arhangel izvođenjem srpskih izvornih pesmama i spletom narodnih kola”, istakao je sveštenik Milenko Marković.

Sa željom i nadom na novi susret, na kraju proslave sveštenik Milenko se još jednom zahvalio svima koji su pomogli organizovanje parohijske slave i ujedno najavio da je iduća godina jubilarna, 30 godina od osivanja Crkvene opštine zaa Centralni Švarcvald.  


Foto: Parohija švarcvaldska