Početna Najave U subotu se u Luksemburgu izvodi predstava „Teško je reći zbogom”

U subotu se u Luksemburgu izvodi predstava „Teško je reći zbogom”

Po prvi put u Luksemburgu gostuje jedno srpsko pozorište i to zahvaljujući predstavnicima Srpskog kulturnog centra Luksemburg. Kako su istakli vredni i neumorni članovi ove organizacije, koja nastoji da svojim sunarodnicima ali i domaćinima ponudi kulturne i mnogobrojne sadržaje našeg naroda, dolazak pozorišne grupe ima za cilj i promociju srpske kulture u Luksemburgu i organizaciju manifestacija kulturnog karaktera. U subotu 9. decembra članovi Teatra Vihor će izvesti pozorišnu predstavu „Teško je reći zbogom”. Mesto održavanje je Centre Culturel de Bonnevoie, Luxembourg, 1133 sa početkom u 19.30 (ulaz je od 19 časova)

Predstava „Teško je reći zbogom” govori o neobičnom bračnom trouglu. U dinamičnoj priči punoj neočekivanih obrta žrtva i progonitelj zameniće mesta, istine će postati laži, a laži će postati istine. Brzim gotovo kolokvijalnim dijalozima, Miro Gavran je napisao modernu savremenu dramu sa kojom će se današnji gledaoci lako poistovetiti, pronalazeći u sudbinama prikazanih junaka deliće svog ličnog iskustva. Glumačku postavu predstave čine Nevena Vukeš, Nina Janković i Ivan Mihailović, široj publici poznati po mnogobrojnim filmskim i televizijskim ulogama u Montevideu, Južnom vetru, Cvatu lipa na Balkanu… 

Predstava je do sada gostovala u preko 70 gradova u regionu i Evropi. Bila je počasni gost na dva festivala pisca Mira Gavrana na Gavran festu 2017. godine u Pragu (Češka) i 2020. godine u Beogradu u Srbiji. 


Karata za ovu pozorišnu predstavu više nema.