Početna Vesti Radosti moja iz Štutgarta prikuplja priloge za Svetosavske paketiće za decu na...

Radosti moja iz Štutgarta prikuplja priloge za Svetosavske paketiće za decu na KiM

Kao i prethodnih godina tako i ove članovi hrišćanske humanitarne zajednice Radosti moja iz Štutgarta u Nemačkoj pokrenuli su četrnaesti put za redom, akciju skupljanja priloga kako bi na Savindan srpskoj deci na Kosovu i Metohiji bili dodeljeni Svetosavski paketići. Vođeni rečima „naše je samo ono što drugima damo” članovi ovoga udruženja se godinama zakažu da obraduju što veći broj dece. I što je za njih najvažnije, iz godine u godinu, se sve veći broj paketića podeli najmlađima.
Pomoć se upućeje u vidu slatkih paketića, odevnih predmeta, hrane, higijenskih artikala, školskog pribora kao i drugih stvari za školovanje dece.
Paketići će biti iste novčane vrednosti ali podeljeni po starosti dece kao i po polu. Kao i prethodnih godina, tako i ovoga puta podrška je stigla od Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske, manastira Visoki Dečani, gimnazije u Orahovcu, kao i narodne kuhinje Majka devet Jugovića.

Cena po paketiću je 25 evra. Svako može uplatiti i više paketića, koji će se pripremiti u Srbiji a potom i transportovani na Kosovo i Metohiji. Akcija traje do 14. januara 2024.  

Broj računa za uplatu:
Bank fuer Sozialwirtschaft

BIC: BFSWDE33XXX

IBAN: DE08 3702 0500 0008 7393

Naznaka: Dar od srca

Paypall radostimoja@yahoo.com