Početna Događanja U Bugarskoj predstavljeni turistički potencijali Srbije i Beograda

U Bugarskoj predstavljeni turistički potencijali Srbije i Beograda

Turistička organizacija Beograd (TOB), u saradnji sa Ambasadom Republike Srbije u Sofiji, predstavila je turističke potencijale Srbije i Beograda, sa posebnim akcentom na kulturne manifestacije i događaje. Događaj su otvorili ambasador Željko Jović, pomoćnik direktora TOB Slobodan Unković i vlasnik jedne od najvećih turističkih agencija u Bugarskoj „Bohemija” Bajko Bajkov.

Ambasador Jović je ukazao na značaj saradnje Srbije i Bugarske, posebno u oblasti turizma, te naveo da se kvalitetnim i jakim vezama između građana dve države, a koje upravo pospešuje turizam, razvijaju i ukupni bilateralni odnosi Srbije i Bugarske. Takođe, ambasador Jović je istakao da veliki značaj kod evidentno vidnog povećanja broja bugarskih turista u Srbiji ima odlična putna infrastruktura, odnosno činjenica da se iz Beograda u Sofiju (i obratno) može stići za manje od 4 sata.  Ambasador je dodao da očekuje u narednom periodu još veći broj bugarskih turista, koji će uživati u dobroj hrani, muzici, lepotama naše zemlje i gostoprimljivosti našeg naroda.

Promociji Beograda u Sofiji pridružile su se i turističke organizacije Niša, Sokobanje i Dimitrovgrada, kao i brojni predstavnici hotela i spa centara iz Srbije. Predstavnici turističkih privrednih subjekata dve zemlje su nakon prezentacija održali pojedinačne (B2B) sastanke i razmenili informacija od uzajamnog interesa, a u cilju ostvarivanja eventualne buduće poslovne saradnje. Struktura kompanija je prevashodno bila iz domena hotelijerstva, ugostiteljstva i banjskog turizma, prenela je Ambasada Srbije u Sofiji.

Foto: Ambasada Srbije u Bugarskoj