Početna Najave Sutra koncert pijaniste Viktora Lazarova a u petak predavanje u Kulturnom centru...

Sutra koncert pijaniste Viktora Lazarova a u petak predavanje u Kulturnom centru Srbije u Parizu

U Kulturnom centru Srbije u Parizu sutra, 13. decembra 2023. sa početkom u 19.30 časova održaće se koncert pijaniste Viktora Lazarova.

Viktor Lazarov ima dvostruko obrazovanje kao pijanista sa Muzičke škole Šulih Univerziteta Makgil u Montrealu i kao muzikolog na Muzičkom fakultetu Univerziteta u Montrealu (Kanada). Od 2017. godine, organizovao je i nastupao kao solista na više od 30 recitala i koncertnih predavanja širom Kanade i Evrope. Njegovo obrazovanje i muzički nastupi doneli su mu mnoge nagrade i stipendije, uključujući i prestižnu Kanadsku stipendiju za magistarske studije od Saveta za istraživanje društvenih nauka, kao i nagradu Opus za najbolji članak 2021. godine, od Muzičkog saveta Kvebeka.

Kao pijanista i muzikolog, Viktor redovno predstavlja svoje radove na konferencijama i koncertima u Evropi, Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. U novembru 2023. godine organizovao je koncertno predavanje u okviru Festivala Bah u Montrealu, a u seriji koncerata „piano maraton”, u organizaciji Društva za savremenu muziku Kvebeka, je nastupao kao solista.

15. decembra 2023. godine, Viktor će održati predavanje pod nazivom „Oblikovanje baroknog dela istraživanjem stilova interpretacije na klaviru. Rezultati studije slučaja” na Univerzitetu Pari-Sakle u okviru simpozijuma „Reči muzičara”. Od 18. do 22. decembra, predstaviće svoja istraživanja o analizi stilova interpretacije na Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU) i održaće solo koncert u okviru festivala BUNT u Beogradu.

 Foto: L. Granboa-Bernard /Kulturni centar Srbije u Parizu