Početna Najave U Hajlbronu se za vikend održava trodnevna manifestacija „Zimsko selo”

U Hajlbronu se za vikend održava trodnevna manifestacija „Zimsko selo”

Narednog vikenda od 15. do 17. decembra u Hajlbronu u Nemačkoj će se po prvi put održati manifestacija Zimsko selo (The biggest balkan weekend), koju organizuju predstavnici Srba, Hrvata i Bošnjaka. Narodi sa Balkana a posebno sa prostora bivše Jugoslavije su prilično vezani i često se među sobom druže pa su ovoga puta rešili da i drugim narodima a ponajviše Nemcima pokažu da mogu da organizuju jednu lepu pred božićnu manifestaciju, na koju su svi dobro došli.
Kako već postoji dobro iskustvu sa balkanskim večerima koja se u Hajlbronu u poslednje vreme organizuju tako se očekuje da će i ova manifestacija, koju će posetiti i predstavnici diplomatsko konzularnih predstavništva biti veoma uspešna.

U petak 15. decembra od 20 časova je žurka od 80-tih pa do 2000 uz pop, narodnu i turbo muziku sa našeg podneblja uz di džej Aleksu (slobodan uzlaz je od 20-22 sata). Žurka će trajati do 5 ujutru i samo je za osobe od 18 godina .
U subotu, 16. decembra od 14 -20 časova je kulturno – kulinarski program uz folklorne nastupe društava Srpskog kulturnog i sportskog kluba Šumadija iz Hajlbrona, NK Hrvatska iz Hajlbrona, kao i KUD Kolo Merak iz Gepingena. Uz bogatu ponudu hrane i pića sa Balkana i ponuđeni program za decu druženje će biti do 20 časova, kada će za punoletne ponovo početi žurka, ovoga puta uz di džeja Gimija.

I u nedelju 17. nedelju od 14 časova je ponovno druženje uz kulinarske specijalitete sa Balkana, folklorne nastupe program za decu, kao i muzikom uživo koju će izvoditi Maki.

Adresa je Im Provocateur Heilbronn
Charlottenstr. 190, 74074 Heilbronn