Početna Najave U subotu na Novom Zelandu – novogodišnji program „Obraz uz obraz”

U subotu na Novom Zelandu – novogodišnji program „Obraz uz obraz”

Srpski obrazovni centar iz Oklanda na Novom Zelandu organizuje u subotu, 16. decembra snimanje novogodišnjeg programa „Obraz uz obraz”. „Naš čuveni voditeljski duo, Elena Edelinski i Luka Rosić, u ulogama Milene Dravić i Dragana Nikolića, 16. decembra, na Novom Zelandu snimaju novogodišnji program „Obraz uz Obraz”. Sa sobom dovode mnoge poznate zvezde našeg podneblja, uključujući Čolu i Lokice, i pripremaju pravi, pravcati novogodišnji spektakl!  Pridružite nam se u studiju, u Whenuapai Village Hall-u.  Dovedite svoje prijatelje, od 3 do 103, da se dobro nasmeju i razvesele!  Vidimo se”, poručili su u Srpskom obrazovnom centru u Oklandu. Početak je u 17 časova.

Obraz uz obraz je jugoslovenski šou program u produkciji RTV Beograd, emitovan u periodu 1972-1974. koju je režirao Zdravko Šotra. Ukupno je snimljeno i emitovano 18 epizoda, a domaćini programa su bili glumci Milena Dravić i Dragan Nikolić. Šou je bio koncipiran kao kombinacija skečeva i muzičkih numera, a u njemu su učestvovali mnoge u to vreme popularne ličnosti kao što su Miodrag Petrović Čkalja, Đuza Stoiljković, Josipa Lisac, Sedmorica mladih, Leo Martin, Arsen Dedić itd.

Scenaristi programa su bili: Ljubivoje Ršumović (11 epizoda, 1972-73), Siniša Pavić (10 epizoda, 1972-74), Milan Šećerović (10 epizoda, 1972-74), Zdravko Šotra (8 epizoda, 1973-74), Predrag Perišić (7 epizoda, 1972-73), Dušan Radović (6 epizoda, 1972-73).  Autori muzike i songova bili su Vojkan Borisavljević i Kornelije Kovač, zapisano je na Vikipediji.

Obraz uz obraz je imao formu koja nije menjana: uvodna reč Milene i Dragana, humoristički skečevi, koji su se smenjivali sa pesmama, često praćene originalnim koreografijama, kao i kratak razgovor sa zvezdom večeri. U šou su bili pozivani tada najaktuelniji umetnici, muzičari, glumci, sportisti, TV lica, koji bi na kraju svake emisije zajednički otpevali pesmu, najčešće starogradsku…