Početna Događanja Članovi društva Karađorđević iz Rojtlingena u Nemačkoj predstavili naše specijalitete na Božićnoj...

Članovi društva Karađorđević iz Rojtlingena u Nemačkoj predstavili naše specijalitete na Božićnoj pijaci

Već decenijama Srbi su sastavni deo postojećeg društva u Evropi i kada god im se ukaže prilika predstave deo svoje kulture, običaja, kulinarskih specijaliteta… Jedno od takvih društava je Srpsko kulturno društva Karađorđević iz Rojtlingena iz nemačke pokrajine Baden-Virtemberg, koji naš skoro 20 godina predstavlja na Božićnoj pijaci ovoga grada.


Foto: FB Karađorđević Rojtlingen

U Rotlingenu se za njih zna mnogo duže i to upravo zbog njihove otvorenosti, povezanosti sa domaćinima i drugim narodima, učestvovanja na raznim gradskim manifestacijama, saradnji sa mnogim institucijama …Članovi društva sve stižu i svuda ih ima. Jedna od takvih manifestacija na kome su se članovi Karađorđevića nedavno predstavili bila je Božićna pijaca grada Rojtlingena. Ovoga puta do izražaja su došli kulinarski specijaliteti, koji su u ovo vreme veoma traženi a posebno ćevapi u lepinji. Bilo je tu i bakinih kolača, dečijeg punča i kuvanog vina kao i domaćih sitnih kolača, koje su po prvi put za ovu priliku pripremili omladinci ovoga udruženja.
Učešće na Božićnoj pijaci je same članove društva Karađorđević, bilo ujedno jedno dobro druženje za sve. Omladinci su imali priliku da čuju i kako se u kraju kod nekih starijih članova slavi Božić i koji su običaji, a da oni prenesu šta znaju o običajima njihovih predaka. Sve u svemu uspešno je, kao i prethodnih godina predstavljeno i samo udruženje na Božićnoj pijaci kao i srpski narod.