Početna Događanja Bambi iz Beča organizovao međunarodni zimski fudbalski turnir

Bambi iz Beča organizovao međunarodni zimski fudbalski turnir

U organizaciji KSD Bambi iz Beča održan je 4. Internacionalni zimski fudbalski turnir u glavnom gradu Austrije. Turnir je okupio 28 ekipa iz Austrije, Italije, Slovenije i Srbije koji su bile podeljene u dve grupe – seniori i veterani. Uz odličnu atmosferu pred mnogobrojnom publikom, igrači su imali priliku da pokažu svoje fudbalsko umeće. Za najbolje timove bile su pripremljene i vredne novčane nagrade, pehari i medalje.

Pobednik u kategoriji seniori bio je Pran Bau KG Seniori iz Austrije, drugo mesto je zauzeo klub Adut grill Seniori Austrija, a treće DEAS Trans Seniori iz Austrije. Za najboljeg golmana u kategoriji seniora proglašen je Uroš Novaković (Ibra Montage Seniori), najbolji igrač u istoj kategoriji je Eldo Bajrami (Pran Bau KG), a najbolji strelac Viktor Minić (Klinci 33). U kategoriji veterani prvo mesto osvojila ekipa Grnad Prix 7 Team iz Srbije, drugo mesto Ibra Montage Vetreni iz Austrije, a treće mesto Bass Company Veterani iz Austrije. Za najboljeg strelca u ovoj kategoriji proglašen je Igor Stojanović (Grand Prix 7 Team), najbolji igrač je Predrag Nikolić iz istog tima, a najbolji golman bio je Dejan Milivojević (Ibra Monage).

Foto: KSD Bambi iz Beča

„Osim folklora, naš Bambi je u dijaspori prepoznatljiv i po fudbalskoj sekciji, s obzirom da smo se tim sportom bavili od osnivanja, odnosno tokom svih ovih 50 godina postojanja. I danas smo poznati po našim internacionalnim turnirima koji se održavaju dva puta godišnje – tokom proleća i zime. I u okviru ovog, četvrtog Bambijevog Internacionalnog zimskog fudbalskog turnira, okupili smo ekipe ljubitelja rekreativnog fudbala iz više zemalja  Evrope. Pored dobrog fudbala, smisao turnira je dobro druženje i zabava pre, u toku i nakon turnira. Na druženje sa učesnicima iz drugih zemalja, ali i iz matice, stavljamo poseban akcenat”, istakao je Aleksandar Stanković, predsednik KSD Bambi iz Beča. „Čestitam učesnicima, kao i pobednicima, i zahvaljujem se svim timovima na fer pleju. Zahvaljujem se i svim prijateljima i dobročiniteljima koji su podržali naš turnir i iskusnim i voljnim članovima Bambija za angažman u organizaciji turnira. Posebno želim da se zahvalim kompaniji Mtel Austrija koja je naš dugogodišnji partner u organizaciji ove sportske manifestacije”, dodao je Stanković.

Foto: KSD Bambi Beč