Početna Događanja Novogodišnje druženje Dejana Aleksića sa srpskim đacima u Berlinu

Novogodišnje druženje Dejana Aleksića sa srpskim đacima u Berlinu

Dopunska nastava na srpskom jeziku u Berlinu koja realizuje nastavu pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije organizovala je gostovanje savremenog dečjeg pisca Dejana Aleksića. Nastavnice koje realizuju nastavu na srpskom jeziku u Berlinu, Marija Aleksić i Mirjana Stefanović potrudile su se da organizacioni deo bude na najvišem nivou.

Dečji pisac ispunio je još jednom očekivanja velikog broja prisutnih u jednoj od gradskih sala u Berlinu. Književnoj večeri prisustvovali su i predstavnici ambasade Republike Srbije u Berlinu, konzul Radmila Bošković, starešina srpske crkvene opštine u Berlinu protojerej-stavrofor otac Radomir Kolundžić i predsednica srpsko-nemačke zajednice Mladost Jasna Gunes.


Foto: M. Aleksić

Na interaktivan i zanimljiv način pisac je predstavio leksičko bogatstvo srpskog jezika, ističući važnost i značaj učenja.  Govoreći stihove namenjene deci, vratio je i odrasle u svet detinjstva da još jednom osmotre svet kroz optiku dečju logike, rasterećeni svog dosadašnjeg iskustva, znanja ili predubeđenja stečenih u godinama zrelosti.

U drugom delu programa Deda Mraz je poželeo srećne novogodišnje i božićne praznike i obradovao naše najmlađe sjajnim paketićima. Učenici i roditelji izrazili su veliko zadovoljstvo i privilegiju što su imali prilike da se uživo sretnu sa čuvenim savremenikom i prošire čitalačke vidike.

Dejan Aleksić je pesnik, dramski pisac i stvaralac književnih dela za decu. Višestruko je nagrađivan za svoj književni rad, a njegova dela sastavni su deo nastavnog programa i lektire u Srbiji.