Početna Događanja Članovi folklornog ansambla SKC Sindelfingen predstavili srpski narod na Božićnoj pijaci

Članovi folklornog ansambla SKC Sindelfingen predstavili srpski narod na Božićnoj pijaci

Da na mladima svet ostaje pokazali su članovi Srpskog kulturnog centra Sindelfingen iz istoimenog mesta u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg. Naime oni su, prethodnog vikenda tri dana neumorno radili na Božićnoj pijaci ovoga grada, nedaleko od Štutgarta. Uz veliku ljubav oni su pokazali su kako se voli i ceni svoje društvo i koliko su im njihovi koreni važni. Uprava i svi članovi su presrećni što imaju zlatne omladince, koji su kako sami kažu „ekstra odradili posao”. Po rečima predsednika društva Zaje Domuza i stariji su bili tu da pomognu, ali „više spolja uz šumadijski čaj. Veliko bravo za našu decu i naše omladince i veliko hvala našim članovima prvog ansambla. Deco zlatni ste”, dodao je predsednik SKC Sindelfingen.


Foto: Z. Domuz

Zajo je dodatno pohvalio članicu društva Snježanu Mandić takozvanu Sneki, koja je pripremila vrhunski pasulj. „Čak su Švabe dolazile i punili činije koje su nosili kućama. Takođe sve pohvale za one koji su prodavali naše palačinke. Iako se „Crepes” prodavao na više mesta, samo je na našem štandu, gužva bila kao na granici”, dodao je on kroz zadovoljni osmeh. Istovremeno nije krio zadovoljstvo da su članovi Srpskog kulturnog centra Sindelfingen još jednom pokazali slogu i ljubav i prema svome udruženju i prema svome narodu i prema sebi samima, što je za društvo i srpsku zajednicu u ovome gradu veoma važno i bitno.

Crepes majstori su bile devojke prvog ansambla i naravno naše drage supruge uprave i društva. Još jedna osoba zaslužuje da bude pomenuta. To je naš majstor za šumadijski čaj i naš potpredsednik Dragan Pistora. Ceo njegov angažman je i ovoga puta bio za medalju”, naglasio je Zajo. „Gost nam je bio naš drug i generalni konzul Dragan Dimitrijević”.

Na štandu se prikupljala pomoć za Manastir Devič, na Kosovu i Metohiji. „Taj projekat pokrenula je naša prijateljica Milanović Radmila iz Bad Uraha. Kontaktirala nas je i upitala da li bi mogla sa nama zajedno da pokrene akciju i da pomognemo da se manastir obnovi. Mi smo naravno odmah pristali. Prikupili smo određenu sumu i sada nastavljamo i dalje da sakupljamo novac koliko god možemo i koliko su nam ljudi u mogućnosti da doprinesu. Za nas malo a za njih mnogo”, dodao je dalje Zajo Domuz.

Tri dana provedena na Božićnoj pijaci u gradu Sindelfingenu bila su i dodatna tri dana druženja za sve mlade članove izvođačkog ansambla koji su ovoga puta pokazivali spretnost, uslužnost, brzinu, zajednički rad i brzo donošenje odluka u ključnim momentima, zatim motivisanost, osmeh, dobro raspoloženje i ljubav prema svome udruženju u narodu.

Ostale fotografije sa ove Božićne pijace nalaze se na FB stranici Rasejanja.info