Početna Događanja Morava iz Štutgarta proslavila slavu udruženja

Morava iz Štutgarta proslavila slavu udruženja

Članovi Srpsko humanitarnog i kulturnog društva Morava iz Štutgarta proslavili su svoju krsnu slavu Sv. Andreja Prvozvanog, ovoga puta u krugu svojih članovi. Kao i prethodnih godina bila na ovom lepog događaju vladala je porodična atmosfera. Slavski kolač je prerezao i slavska žita osveštao protojerej Stanko Rakić uz sveštenika Vladimira Golubovića iz Frajsinga. Oni su uz par prigodnih reči čestitali Moravcima krsnu slavu i poželeli da takvim pravim pravoslavnim putem i dalje nastave.


Foto: Morava Štutgart

Članovi omladinske folklorne grupe spremili su za igrače male grupe i svu malu decu prigodne paketiće i uz razne zabavne igre poklonili im slavsko poslepodne. Slava je prošla uz prelepo druženje, priču i šalu. Ovogodišnji domaćini bili su Zoran i Aleksandra Ambrus -Petković sa ćerkama Sofijom i Marijom. Četvrtinu kolača za sledeću godinu preuzela je porodica Bačanović, Aleksandar i Maja sa decom Unom i Lenkom. Kao i svake godine za sve je bila pripremljena bogata posna trpeza. Za pečenje ribe bili su zaduženi Nebojša Antić i Diana Gregović koji su postali pravi roštilj majstori.

I ovu svoju jubilarnu godinu Moravci završavaju uspešno i svi odlaze na zasluženi zimski odmor. Na rastanku rečeno je: vidimo se opet u 2024. godini, orni, zdravi i veseli, naglasili su Moravci.