Početna Događanja Igrači KUD Sveti Nikola iz Radimne gostovali u Ambasadi Srbije u Bukureštu

Igrači KUD Sveti Nikola iz Radimne gostovali u Ambasadi Srbije u Bukureštu

Članovi Kulturno umetničkog društva Sveti Nikola iz Radimne (županija Karaš-Severin) posetili su Ambasadu Republike Srbije u Bukureštu, kako bi zajedno obeležili njihovu slavu Sveti Nikola.

„Slavski kolač su simbolično prelomili ambasador Stefan Tomašević,  deca iz KUD Sveti Nikola, njihov koreograf i osnivač udruženja Tomislav Popović, kao i senator Adrian Konstantin Torma, na čiji poziv je KUD bio gost u Senatu Rumunije”, prenela je Ambasada Srbije u Rumuniji.

Ambasador Tomašević izrazio je zadovoljstvo što Ambasada ima čast da ugosti decu i naše sunarodnike iz Dunavske klisure, koji kroz igru u KUD Sveti Nikola rade na očuvanju srpske tradicije i kulture na ovim prostorima, ali i doprinose  još čvršćem povezivanju Srbije i Rumunije. Ambasador je podvukao na značaj njihovog gostovanja u Senatu Rumunije i izrazio zahvalnost senatoru Tormi, što je dao priliku da se u najvišoj zakonodavnoj instituciji Rumunije predstavi deo srpskih običaja i kulture srpske zajednice u Rumuniji, istaknuto je u saopštenju Ambasade Republike Srbije u Bukureštu.

Foto: Ambasada Srbije u Bukureštu