Početna Događanja U Štutgartu obeležene Materice i članovi CO potpisali zakletve

U Štutgartu obeležene Materice i članovi CO potpisali zakletve

Minule nedelje u hramu Sabora Srba svetitelja u Štutgartu svetu arhijerejsku službu predvodio je vikarni episkop Jovan uz sasluženje sveštenika SPC iz štutgartske parohije (protojereje-stavrofora Borislava Simića, protojereja Stanka Rakića, Milenka Bakmaza i Dragoslava Ćorkovića). Nakon besede osveštana su slavska znamenja u čast praznika Materica, što je i dugogodišnja praksa ove crkvene zajednice. Kumovi slavskih znamenja ove godine bile su Slađana Vasilić, Danijela Mitrović, Milana Jarić i Suzana Mikerević sa svojim porodicama.

„Posebnost ovonedeljne svete arhijerejske liturgije ogledala se i u zakletvi novoizabranih odbornika iz redova civila Crkvene opštine Štutgart. Naime, po završenoj svetoj liturgiji, episkop Jovan se obratio vernom narodu. On je obrazložio važnost i ulogu Odbora u crkvi, da bi se potom zahvalo dosadašnjem predsedniku Crkvene opštine u Štutgartu, Radoslavu Gušiću, nosiocu Ordena Svetog Save II stepena, na svemu učinjenom prema svojoj majci crkvi. Vladika Jovan se onda prigodnom besedom obratio novoizabranim članovina Odbora, poželivši im mnogo sreće, mudrosti i Božjeg blagoslova. Nakon toga pristupilo se svečanom čitanju i potpisivanju zakletve novoizabranih članova Odbora iz reda civila”, istaknuto je u CO Štutgart.

Foto: CO Štutgart

Na ponovljenom Izborno crkvenoopštinsko zasedanje članova Skupštine crkvene opštine u Štutgartu u junu mesecu ove godine izabrani su novi članovi upravnog odbora. Po prvi put u ovoj parohiji na za predsednicu CO je izabrana žena. U narednom periodu Nataša Rajić  će zajedno sa Vinkom Boškovićem, Željkom Vukovićem i Vladimirom Jojićem voditi upravni odbor. Pored njih u upravni odbor ušli su i sveštenici protojerej-stavrofor Borisav Simić, starešina hrama, kao i protojereji Stanko Rakić i Milenko Bakmaz.