Početna Događanja Dijaloška tribina u Tekelijanumu u Budimpešti uz dr Bojanu Katanu i Nikolu...

Dijaloška tribina u Tekelijanumu u Budimpešti uz dr Bojanu Katanu i Nikolu Rokvića

U organizaciji Eparhije budimske i Ambasade Republike Srbije, u svečanoj sali Tekelijanuma u Budimpešti održana je dijaloška tribina čija je centralna tema bila: „Da vera vaša ne bude u mudrosti ljudskoj nego u sili Božijoj“.

Učesnici tribine tom prilikom bili su dr Bojana Katana sa Instituta za hemiju Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Segedinu i poznati pevač Nikola Rokvić, koji je poznat po tome da je veoma posvećen veri. Na samom početku dijaloške tribine moderator večeri protojerej Zoran Ostojić, paroh budimpeštanski, nakon što je pozdravio prisutnu publiku, u čijim redovima su se nalazile i visoke, ugledne zvanice,  objasnio je značaj tribine a zatim je sa svojim gostima razgovor poveo o veri.

Tokom veoma emotivne večeri,  učesnici tribine su otvorili svoj um i svoje srce svedočeći veru u Gospoda.  „Teško je nekog uvesti u veru u potpunosti, ako ga Gospod ne prizove. Međutim, bitno je da otvorimo oči i uši i da čujemo taj priziv. […]  Bog je uvek tu, a najviše kada smo u teškim trenucima! Sveto Pričešće nam je dato da se sretnemo sa Živim Bogom, da mu priđemo u zagrljaj! Moram reći da najbitnija stvar za nas hrišćane je Sveto Pričešće!” naglasio je Nikola Rokvić, koji je na kraju dirljive, nezaboravne večeri otpevao pesmu „Tamo daleko”.

Izvor: Srpske nedeljne novine