Početna Najave Ženski poslovni razgovori na Malti nastavljaju da inspirišu i povezuju

Ženski poslovni razgovori na Malti nastavljaju da inspirišu i povezuju

„U sferi poslovnog sveta, jedno od najvrednijih dostignuća je povezivanje, podrška i inspiracija koje možemo pružiti jedni drugima. Upravo to je osnovna ideja projekta „Most uspešnih žena Srbije i Malte”, koji su pokrenuli Srpski obrazovno-kulturni centar Sv. Jelena Anžujska (SOKC) i Međunarodni klub poslovnih žena e-IBWC Malta, kao deo Udruženja poslovnih žena Srbije, uz finansijsku podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, Ministarstva spoljnih poslova Srbije”, ponovila je za naš portal Olivera Vasić Brčerević, jedna od inicijatorki ovog projekta.

Ovaj inovativni projekat, prvi te vrste u podsticanju i umrežavanju ženskog preduzetništva između Srbije i Malte, okupio je 20 posvećenih učesnica koje su dobile priliku da se obuče i usavrše u oblastima poslovnih alata i digitalnog marketinga kroz onlajn radionice. „Na čelu stručnog vođstva stajala je dr Tatjana Mamula Nikolić, koja je učesnicama kroz praktične primere pružila znanje iz kompleksnih poslovnih koncepata, dok je Marija Maksimović, stručnjakinja za digitalni marketing, vodila inspirativne radionice na temu onlajn prisustva i promocije”, dodala je Olivera.

Edukativni deo radionice je završen, ali na sreću projekat ne prestaje sa svojim uticajem. Nastavlja se kroz motivacioni program pod nazivom „Ženski poslovni razgovori“, u kome svaka nova tribina izaziva veliko interesovanje učesnica. Sledeći onlajn sastanak, zakazan za petak, 5. januar 2024. godine i po rečima Olivere Vasić Brčerević „obećava posebnu inspiraciju, jer će gošće tribine biti Sanja Popović Pantić, i Zorica Selaković, dve vrhunske preduzetnice koje svojim radom ostavljaju autentičan pečat u svakom koraku svoje karijere”.

Sanja Popović Pantić, predsednica i osnivač Udruženja poslovnih žena Srbije, stoji na čelu organizacije koja je nedavno proslavila impresivnih 25 godina od osnivanja. Tokom četvrt veka, Udruženje je postalo ključna potpora povezivanju i razvoju srpskih preduzetnica.

S druge strane, Zorica Selaković, vlasnica fabrike za proizvodnju kolača „Dessert“ iz Čačka. Ona će imati priliku da podeli svoje preduzetničke priče i izazove koje je savladala tokom više od 30 godina uspešne karijere. Njena posvećenost i strast prema poslu nisu samo inspirativni primeri za druge preduzetnice, već su i snažan podsticaj za dalji razvoj ženskog preduzetništva u Srbiji.

Ovo je jedinstvena prilika za sve učesnice i zainteresovane da čuju iz prve ruke o putu do uspeha, izazovima i zadovoljstvima koje donosi preduzetnički duh. Događaj će se održati putem Zum platforme u petak, 5. januara 2024. godine, s početkom u 19 sati. Svi zainteresovani mogu se pridružiti preko sledećeg linka: https://us06web.zoom.us/j/88186147445 , koristeći Meeting ID: 881 8614 7445.

„Očekujemo vas na ovoj inspirativnoj večeri punoj razgovora, deljenja iskustava i motivacije. Budite deo „Ženskih poslovnih razgovora“ kojim zajedno gradimo mostove ka uspehu!”, dodala je Olivera.