Početna Informacije Bogojavljensko plivanja za časni krst u Parizu

Bogojavljensko plivanja za časni krst u Parizu

I ove godine na Bogojavljanje u okolini Pariza održaće se plivanje za časni krst. Manifestacija, koju su pokrenuli Aleksandar Vasiljević, Bojan Pavlović i Nenad Antić uz podršku parohijana crkve Svete Petke u Parizu, prerasta u tradiciju. Plivanje će se održati 19. januara 2024. na jezeru Etang du Joncquoy, Pontpoint 60700 sa početkom u 13.30. Već u 11.30 će biti skup na jezeru, uz službu, sečenja slavskog kolača, osvećenja vode kao i pripreme plivača. Skup će svojim prisustvom uveličati vladika zapadnoevropski Justin sa sveštenstvom.

Ova manifestacija imaće i dobrotvorni karakter. Organizatori će ovom prilikom postaviti kutiju, kojom žele da pomognu izgradnju novog hrama Srpske pravoslavne crkve u Perfitu, te stoga mole sve prisutne da koliko mogu pomognu novčanim prilozima. Organizovan je, kao i prethodnih godina zajednički transport do jezera. Cena povratne karte je 10 evra. Autobus vlasnika Bojana Milenkovića (firma ELITE Coach services) će sav prilog od karata dati kao dobrovoljni prilog za izgradnju hrama.

Takođe na raspolaganje je autobus dao i Goran prevoz firma Pargobel, pa će u slučaju popunjenosti prvog autobusa biti organizovan i drugi.

U 10.15 je polazak autobusa ispred Simplona, a u 11.00 ispred crkve Svete Petke u Bondiju.

Darodavaoci su: Caričin Grad, Markov konak, Chez Milence, Chez Vesna, Dva blizanca, Globus, Vesna Korica, Deca Jasenovca, Moto klub Sveti knez Lazar, Viktorija Suza Simplon, Goran pečenje, Dejan Mihajlović, Bojan Milenković, Saša Stojićević, Savez folklora francuske, Udruženje Kraguji, Svi Srbi u Parizu, Yugoslavia grill, Savez Srba Francuske, Goran prevoz.

RTS će napraviti reportažu o ovom događaju, kao i medijski pokrovitelj manifestacije Rasejanje.info

Plivači i volonteri se mogu prijaviti ili kod Aleksandra na 06 68 75 64 13  ili kod Biljanje 07 68 28 14 68

Nakon plivanja planirano je zajedničko druženje uz muziku, iće i piće.